Selgusid EENeti arvutijoonistuste võistluse võitjad

5. dets. 2016 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

15. korda toimunud EENeti arvutijoonistuste võistlusele esitati sel aastal 5396 pilti 199 koolist üle Eesti. Võidutööd laekusid Narva Pähklimäe gümnaasiumist, Tallinna Kristiine gümnaasiumist, Tallinna saksa gümnaasiumist ning Tartu kunstikoolist.

Arvutijoonistuste võistlusele sai töid esitada kaheksal ajaloo- ja loodusteemal. Enim paelus autoreid teema „Elu ilma elektrita”, mis tõi võistlusele 1617 pilti. Populaarne oli ka Eesti 2016. aasta lind rasvatihane, keda kujutati 521 pildil. Enim konkursitöid laekus Tartu Aleksander Puškini koolist, Narva keeltelütseumist ja Kadrina keskkoolist.

Parimad joonistajad selgusid neljas vanuserühmas, samuti jagati välja eripreemiad.

Kuni 10aastaste joonistajate seas esitas parima töö 9-aastane Diana Filipia Narva Pähklimäe gümnaasiumist. 11‒13aastastest oli parim Tallinna Kristiine gümnaasiumi õpilane Margit Kunnus. 14‒18aastastest võitis Eneli Tordik Tallinna saksa gümnaasiumist ning üle 18-aastaste seas Joosep Sepp Tartu kunstikoolist.

Eesti ornitoloogiaühingu eripreemiad parimate tihasepiltide eest pälvisid 10-aastane Varvara Fedossova Jõhvi vene põhikoolist, 13-aastane Mirjam Mäekivi Kadrina keskkoolist, 17-aastane Evgeny Stalmakov Narva keeltelütseumist ja 20-aastane Mari-Liis Kirsimägi.

Lisaks parimatele joonistajatele auhinnati ka juhendajaid. Parima juhendaja tiitli sai Svetlana Jefimova Narva Pähklimäe hümnaasiumist, kelle juhendamisel jõudis finaali 27 pilti. Järgnesid Valeria Nazarova Narva keeltelütseumist ja Aljona Leokina Haabersti vene gümnaasiumist.

Kõige rohkem võistlusele laekunud pilte juhendas Olga Kravtšenko Tartu Aleksander Puškini koolist, kokku 274 arvutijoonistust. Järgnesid Piret Särg Kadrina keskkoolist ja Valeria Nazarova Narva keeltelütseumist.

Võistluse „Ajarada” korraldas Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse struktuuriüksus EENet koos Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti ornitoloogiaühinguga.

Võidutööde näitust ja kõiki teisi võistlusel osalenud pilte saab vaadata siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!