Prantsuse suursaadik väisas Descartesi kooli

9. dets. 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Tunnistused saanud õpilased ja suursaadik. Fotod: Descartesi kool

Tunnistused saanud õpilased ja suursaadik. Fotod: Descartesi kool

 

Prantsuse suursaadik Eestis Claudia Del­mas-­Sche­rer andis 1. detsembril Tartu Descartesi koolis õpilastele üle rahvusvahelise prantsuse keele eksami DELF tunnistused. 

Suursaadiku sõnul võimaldab diplom jätkata õpinguid Prantsusmaal ja avab noortele uksi. DELF-il on mitu taset ja suursaadik avaldaski lootust kohata paari-kolme aasta pärast õpilasi juba uut diplomit kätte saamas.

Prantsuse keel on raske, kuid seda ei saa võrreldagi eesti keelega, mida praegu õpin. Ma mõistan, kuivõrd raske on ühe võõra keele omandamine,” lausus Claudia Delmas-Scherer.

Suursaadik külastas Descartesi kooli prantsuse keele päeval, kuhu olid kutsutud ka teised Lõuna-Eesti koolid, kus prantsuse keelt õpitakse. Võistluslikes töötubades lõimiti eri õppeaineid prantsuse kultuuri kaudu.

Prantsuse keele päeva ühe eestvedaja, õpetaja Evelin Ranna sõnul on kool varasematel aastatel korraldanud Lõuna-Eesti koolidele prantsuse keele konkurssi.

Tänavu saadi inspiratsiooni Tallinna frankofooniapäevast, mille korraldasid Prantsuse, Kanada, Belgia ja Šveitsi saatkond ning välisministeerium. Niisugusest päevast võiks välja areneda kogukonnale suunatud üritus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!