Tänavune parim noor müürsepp õpib Tartu kutsehariduskeskuses

9. dets. 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Eile, 8. detsembril lõppes Viljandi kutseõppekeskuse tehnomajas ehituserialade õppurite kutsemeistrivõistlus „Jõulukellu 2016”, kust viis esikoha ja parima müürsepa tiitli koju Jaanus Mitt Tartu kutsehariduskeskusest. Teise koha saavutas Leho Neemsalu Rakvere ametikoolist ja kolmandale kohale tuli Vladislav Kuzmin Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest.

„Võit oli väga üllatav ja ma ei osanud elu sees seda oodata. Võistlusülesanne oli suhtelisel keerukas ja oleks pidanud rohkem harjutama,” kommenteeris võitu Jaanus Mitt, kes õpib Tartu kutsehariduskeskuses teisel kursusel.

Jaanus otsustas edasiõppimisvalikut tehes üldehituse kasuks, sest talle on see ala lapsest peale meeldinud. „Olen pärast tänast oma valikuga eriti rahul. Siit tuleb ainult ülesmäge minna,” nentis Jaanus ning lisas, et „Nooreks meistriks” peab nüüd kõvasti harjutama hakkama.

Võistlusülesanne lähtus äsja Göteborgis toimunud EuroSkillsi võistlustööst –kümne tunniga tuli laduda gooti avadega seinafragment ning vuukida seina fassaadiosa.

„Tänavune võistlusülesanne oli minu nelja kohtunikuks olemise aasta kõige keerukam, sest oli vaja teha väga palju telliskivilõikeid. Ilmselt seetõttu ei saanud ka ükski võistlustöö valmis,” kommenteeris võistlust kohtunik ja Anmeri OÜ esindaja Priit Alas.

„Küll aga on võistlejate töö kvaliteet ja töösse suhtumine võrreldes eelmiste aastatega märkimisväärselt paranenud. Noored peaksid arendama kiirust ja hindama oma liigutuste optimaalsust,” lisas Alas.

„Jaanusele tõi võidu töö kvaliteet – kivide korrektsed väljalõiked, täpne mõõt ja töö puhtus. Lisaks järgis ta kõiki tööohutusnõudeid,” sõnas kohtunik ja Wienerberger AS esindaja Tõnu Pari.

Kutsemeistrivõistlustel osalemine on nii Alase kui ka Pari arvates iga noore meistri jaoks võrratu kogemus ja tööandjate silmis pluss. „Ma leian, et võistlustel osalejaid võiks tunnustada sedavõrd, et kaasõpilastelgi tekiks tahe ja õhin tulevikus enda oskused ja teadmised kutsemeistrivõistlustel proovile panna,” märkis Pari.

Võistluse kuus paremat õpilast, kes saavad võimaluse võistelda kutsemeistrivõistlusel „Noor meister” 4. ja 5. mail 2017, on järgmised.

1) Jaanus Mitt, Tartu kutsehariduskeskus

2) Leho Neemsalu, Rakvere ametikool

3) Vladislav Kuzmin, Ida-Virumaa kutsehariduskeskus (Narva õppekoht)

4) Märt Moorbach, Haapsalu kutsehariduskeskus

5) Taavi Tuimann, Järvamaa kutsehariduskeskus

6) Nikita Jurov, Tallinna ehituskool


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!