TTÜ Mektory start-up-konkursi parimate ideede seas on küberrünnakuid ennetav platvorm ja nutikas radiaator

8. dets. 2016 TTÜ Mektory - Kommenteeri artiklit

Seitsmes TTÜ Mektory start-up-konkursi parimate seas olid inseneeriamaailma muutev animatsioon V.E.P, küberrünnakuid ennetav platvorm TitanGrid ja droonide lennutamist lihtsustav transponder Avionica. Auhindade hulgas on nii õppereis Silicon Valleysse, osalemine Euroopa innovatsiooniakadeemia programmis, tasuta kontoriruum TTÜ Mektorys, pool aastat Tehnopoli start-up-inkubaatori teenuseid jpm.     

Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul tõestab tänavu konkursile esitatud äriplaanide kvaliteet, et tehnoloogiavaldkonnas jagub tulevikuks nii ideid kui ka tegijaid.

Tänavuse konkursi grand prix’ auhinna võitis meeskond V.E.P. (Visual Engineering Production), kelle idee seisneb toodete visualiseerimises animatsiooni abil, mis aitaks esemeid ühelt poolt klientidele visualiseerida, teisalt ka ettevõttel kliendikogemust analüüsida. V.E.P.-i müügi- ja turundusjuht

Teise koha omanik on TitanGrid, kelle välja töötatud platvorm aitab ennetada küberrünnakuid passiivse hindamise abil. Kolmanda koha pälvis Avionica, kelle kompaktne transponder võimaldab tulevikus droone õhuruumis ilma lubasid taotlemata lennutada. Inspiratsiooniauhinna, piletid start-up-konverentsile Latitude59, pälvis Tark Energia, kes arendab nutikaid radiaatorid. Parimaks TTÜ Mektory sügisese äriideede arenguprogrammi STARTERtech läbinud meeskonnaks osutus moleQL, kelle loodud rakendus aitab virtuaalreaalsuse tehnoloogiaga muuta keemia õppimist lihtsamaks.

Tasuta õigusnõustamise krediiti Teder advokaadibüroolt saab Medical Diagnostics, kes töötab välja tarkvara, mis aitaks arstidel varajases staadiumis tuvastada Alzheimeri või Parkinsoni tõbe. Pooleks aastaks pääseb Teaduspark Tehnopoli start-up-inkubaatorisse logistika optimeerimisega tegelev PacKing.

Žürii esimehe, Seattle Angles Conference asutaja John Sechresti hinnangul oli konkursile esitatud tööde hulgas palju potentsiaalikaid äriplaane, küll aga on Sechrestil alustavale ettevõttele ka mitmeid soovitusi. „Start-up-maastikul jäävad ellu need firmad, kes ei ehita oma ettevõtet üles saadud kapitalile, vaid hakkavad üks klient korraga tulu teenima,” ütles Sechrest. See aga eeldab põhjalikku tööd oma potentsiaalsete klientidega, turu tundmist ning põhjalikku finantsanalüüsi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!