„TV 10 olümpiastarti” alustas 46. hooaega

4. dets. 2016 Kristel Berendsen Eesti kergejõustikuliit - Kommenteeri artiklit
 „TV 10 olümpiastardi” 46. hooaja avaüritus. Foto: EKJL

„TV 10 olümpiastardi” 46. hooaja avaüritus. Foto: EKJL

30. novembril Kadrioru saksa gümnaasiumis toimunud võistlussarja „TV 10 olümpiastarti” 46. hooaja tutvustusel sai näha uue hooaja särki ja veemoto maailmameistri kuldmedaleid.

Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi rõhutas hooaja avaüritusel, et „TV 10 olümpiastarti” pole mitte ainult kergejõustiku, vaid ka kümnete teiste spordialade kasvulava. Seda tõendab kas või eelmise hooaja finaalvõistluse ajal Kadrioru staadionil toimunud spordimessi eksponentide ja osalejate rohkus. Teigamägi tänas neid, kes 46 aastat tagasi võistlussarjale aluse panid, saatejuht Anu Sääritsat, head koostööpartnerit Eesti rahvusringhäälingut ja kõiki korraldajaid. Eriline tänu kuulub võistlussarja toetajatele: sarja peasponsorile Kalevi kommivabrikule, EKJL peasponsorile Nike’ile ja auhinnasponsoritele.

EOK asepresident, kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm tervitas „TV 10 olümpiastardi” rahvast Eesti olümpiakomitee poolt ja kutsus sarjas võistlejate vanemaid oma lastele kaasa elama – kui lähedased on staadionil, on võistlemisjulgust rohkem. Spordis paratamatu rutiiniga toimetulemiseks soovitab kunagine vasaraheite maailmarekordimees sportlastel omavahel kokku hoida, sest treeninggrupis on ühiselt palju põnevam harjutada; treenerid ja õpetajad saavad laste motiveerimiseks luua võistlusolukorra ka treeningutel – harjutusi annab mõõta nii sentimeetrites, kilogrammides kui ka iluuisutamise kombel tehnilise soorituse eest punkte saades.

Olümpiavõitja Gerd Kanter julgustab „TV 10 olümpiastardi” vanuses lapsi sportimist, mõnusat atmosfääri ja head korraldust nautima ning uusi sõpru leidma, ka kaotamist pole mõtet karta, sest iga suur võit saab alguse väikestest kaotustest ja tagasilöökidest.

„TV 10 olümpiastardist” Rio maratonile jõudnud Roman Fosti harjutas lapsena kasinates tingimustes Pärnu paadikuuris, kus treeningute või võistluste ajal tuli vahepeal ennast puhuri juures soojendamas käia. Roman peab Pärnu kergejõustiklaste edu võtmeks head kambavaimu, kergejõustiku populaarsust ja järjepidevust ning soovitab noortel püstitada eesmärke samm-sammult, vanuseklasside kaupa ja siis järjekindlalt nende poole liikuda.

Osalejaid tervitasid ja oma tegemisi ning plaane valgustasid ka kunagised „TV 10 olümpiastardi” lapsed: veemoto maailmameister Rasmus Haugasmägi, vabavõitleja Hendrik Themas, näitleja Maiken Schmidt, odaviskaja Tanel Laanmäe, vasaraheitja Anna Maria Orel jt.

„TV 10 olümpiastardi” võistlustel sportlaseteed alustanud olümpiakergejõustiklasi on nüüd juba 26: Gerd Kanter, Aleksander Tammert, Andrus Värnik, Ksenija Balta, Mikk Pahapill, Rasmus Mägi, Moonika Aava, Marko Aleksejev, Tarmo Jallai, Anu Kaljurand, Kaie Kand, Valter Külvet, Kaire Leibak, Lauri Leis, Andrei Nazarov, Marek Niit, Taavi Peetre, Kristjan Rahnu, Andres Raja, Eha Rünne, Grit Šadeiko ja Marko Turban ning möödunud hooaja debütandid Roman Fosti, Tanel Laanmäe, Maicel Uibo ja Karl-Robert Saluri.

„TV 10 olümpiastarti” on kaheastmeline võistlussari. Esimese astme moodustavad linnades ja maakondades korraldatavad etapid ja teise üle-eestilised üksikalade etapid ning mitmevõistluse finaal. Üleriigilistel etappidel saavad osaleda koolide võistkonnad ja linnade ning maakondade etappidel sarja normatiivi täitnud individuaalvõistlejad. Starti on oodatud kõik 10–14-aastased tüdrukud ja poisid ning koolide võistkondi saab registreerida Eesti kergejõustikuliidu kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!