Avatud õpe ootab avalduste tulva

22. jaan. 2017 TLÜ - Kommenteeri artiklit

29. jaanuarini on õpihimulistel võimalik esitada avaldusi Tallinna ülikooli avatud õppesse ja eksternõppesse. Avalduste tulva oodatakse registreerimise viimastel päevadel – sellele viitab varasemate aastate kogemus. Rekordiline oli 2014, kui viimasel päeval laekus üle saja avalduse. Huvi üks põhjusi on kindlasti suurem paindlikkus kui tasemeõppe puhul.

Programm „Aasta ülikoolis” on mõeldud täiskasvanutele, kes on huvitatud enesetäiendamisest, aga ka noortele, kes alles otsivad õiget eriala. Alustada saab nii septembris kui ka jaanuaris. Sel õppeaastal on võimalik valida 24 õppekava vahel, mille maht on 15‒24 ainepunkti (täiskoormusega õppiv tudeng peab õppima 60 ainepunkti õppeaastas).

Muidugi oleneb palju õppijast endast, aga üks ainepunkt eeldab keskmiselt 26 tundi õppimist. Kohal käimist ehk nn kontaktõpet on selle raames 8–12 tundi. Paar kursust on välja pakutud ka täielikult veebipõhise õppena.

Neile, kes soovivad paindlikku õppimiskoormust ning võimalust valida õppeaineid oma huvist ja vajadusest lähtuvalt, sobib õppevorm tasemeõppeaine täiendusõppena. Valida saab aineid bakalaureuse-, magistri- või doktoritaseme õppekavadest, õpitakse koos üliõpilastega. Kuna aineid on nii hommiku- kui ka õhtupoolikuti, on tööl käijatel lihtsam sobilikku õppimisaega leida.

Eksternõpe on neile, kes soovivad jätkata pooleli jäänud õpingutega ja eesmärk on omandada kõrgharidus ning saada ülikooli diplom. Eksternina on õigus täita õppekava, olemata küll üliõpilane, sooritada eksameid, arvestusi või kaitsta lõputööd.

Kirjeldatud õppimisvõimalused on tasulised.

Lisainfo siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!