Riigikogu infotunnis olid kõne all lasteaiaõpetajate palgad

11. jaan. 2017 Riigikogu pressiteenistus - Kommenteeri artiklit

Riigikogu infotunnis vastas haridus- ja teadusminister Mailis Reps Krista Aru esitatud küsimusele lasteaiaõpetajate palkade kohta.

Krista Aru tõi välja, et Eesti lasteaednike liit pöördus eelmisel kevadel kultuurikomisjoni poole ettepanekuga, et riik võiks üle Eesti kehtestada lasteaiaõpetajatele palga alammäära, mis oleks võrdsustatud põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate palga alammääraga. Ta soovis teada, kuidas minister sellisesse ettepanekusse suhtub ja kas selles osas kavatsetakse konkreetseid samme astuda.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tõi välja, et see oleks tema esimene valik. Samas märkis ta, et riiklikke alammääri ei saa ette anda, aga võimalik on seaduses jõustada kohustus kehtestada alammäärad. „Kui sinna juurde anname veel ka raha, siis on lootus, et kohalike omavalitsuste esindajad tulevad kaasa,” lisas minister.

Reps lausus, et talle meeldiks hariduses vähendada sihtrahastamist ehk anda kohalikule omavalitsusele suuremas koguses raha, mille sees on nii tugiteenused kui ka lasteaiaõpetajate palgad, koolitoit, vihikud ja täiendkoolitused. „Sinna juurde annaksime rea kokkuleppelisi kohustusi. Siis oleks võimalik meil näha, et ka kohalik omavalitsus saab midagi reaalselt otsustada. Haridusraha on kohaliku omavalitsuse tasandil arvestatav osa kogu eelarvest,” ütles ta.

Riigikogu istungite videosalvestisi saab vaadata siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!