Kutsume osa võtma teaduse populariseerimise projektikonkursist

31. jaan. 2017 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

Taotlusi võivad esitada kõik Eestis teadust populariseerivad teadusasutused, mittetulundusühingud, koolid, kohalikud omavalitsused ning teised füüsilised ja juriidilised isikud. Projektikonkursi tähtaeg on 9. märtsil.

Konkursi eelarve 2017. aastal on 155 000 eurot. Üksiktaotluse summale ei ole seatud ülem- ega alampiiri. Konkursi tulemused tehakse teatavaks aprilli lõpus. Konkursi korraldab Eesti teadusagentuur, rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Projektikonkursi kaudu rahastatakse nii ühekordseid kui ka korduvaid teadust populariseerivaid tegevusi, millest osasaajate ega ka elluviijate ring pole piiratud. Toetust on saanud näiteks koolid, ülikoolid, muuseumid ja teised asutused, mis on viinud läbi teadusvaldkondi tutvustavaid tegevusi eriilmelistele teadushuviliste kogukondadele.

Projekti tegevused võivad olla suunatud nii laiale avalikkusele kui ka kitsamatele sihtrühmadele ning peaksid olema lõppenud hiljemalt 2018. aasta lõpuks.

Möödunud aastal toetati ajakirja Horisont digiteerimist, Eesti Keele Instituudi keeletehnoloogilisi õppevidesid,  võistlust Teaduslahing ja First Lego League’i programmi lasteaedades. Koolidesse on jõudnud oma valdkonda tutvustama „Rändav bioklass” ja „Lahe geograafiatund”.  Korraldatakse teaduspäevi ja -konverentse.

Rohkem infot toetatud projektidest on siin.

Täiendav info ja link taotlusvormidele asuvad SA Eesti Teadusagentuuri teaduse populariseerimise veebilehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!