Mida põnevat leiab TTÜ Ameerika keskustest?

20. jaan. 2017 Epp Kirss Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskuse nõustaja - Kommenteeri artiklit

Mängude õhtu Ameerika inglise keele klubis. Foto: Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus

 

Paljudes tekitab uue aasta algus soovi tuua oma ellu värskeid tuuli: õppida midagi, tutvuda kellegagi, arendada ennast. Kel huvi Ameerika Ühendriikide ajaloo, kultuuri, majanduse või poliitika vastu, soov arendada oma inglise keele oskust või jätkata haridusteed USA-s, on oodatud Ameerika keskustesse TTÜ-s.

Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus avati Tallinna tehnikaülikoolis aprillis 1993. USA ametlike haridus­info keskuste võrgustikku kuuluvana pakume usaldusväärset ning erapooletut teavet õppimisvõimaluste kohta Ameerika Ühendriikides. Lisaks viime läbi rahvusvahelisi inglise keele ja akadeemilise taseme teste (TOEFL, TOEIC, SAT, ACT, GRE, LSAT jne) ning pakume testideks ettevalmistusvõimalusi: kursuseid, töötubasid, seminare ja näidistestimisi.

2012. aastal avatud Ameerika keskus TTÜ-s ootab kõiki Ameerika Ühendriikidest huvitatuid. Keskuses on raamatud, andmebaasid, DVD-d, e-raamatukogu; programmis on avalikud loengud, näitused, Ameerika inglise keele klubi, filmiõhtud, kontserdid, konkursid ja palju muud.

Inglise keele oskust meeldivas seltskonnas saab arendada Ameerika inglise keele klubis, mille liikmete hulgas on esindatud nii eri vanusegrupid, elualad kui ka rahvused. Lisaks keeleoskuse arendamisele saab igal klubiõhtul teada millestki USA-le iseloomulikust. Kas teie teate, mis on Flyoverland, kuidas toimib USA keskkonnakaitse või miks peaks teadma religiooni ajalugu USA-s? Klubi pakub meeldivat suhtlemisvõimalust ning on kõigile tasuta.

Ameerika keskuse raamatukogust leiab põnevat lugemist USA ajaloo, kunsti, muusika, looduse, ettevõtluse, majanduse, poliitika ning isegi kokakunsti kohta. Lisaks õpikuid rahvusvaheliste testide, akadeemilise suhtlemise, kirjaliku eneseväljenduse ja avaliku esinemise alal. Raamatute laenutamine on tasuta.

Koostöös TTÜ Mektoryga viime läbi USA-teemalist teadus- ja tehnikapäeva American Day, mil toimuvad õpilastele Arduino robootika töötuba ning loengud USA teadussaavutustest jm.

Õpetajate kutsel külastame koole, kus viime läbi tunde koolide väljapakutud teemadel nii eesti kui ka inglise keeles. Teemaks on olnud presidendivalimised USA-s, sealne valimissüsteem, õppimisvõimalused USA-s, noorte elu, oleme tutvustanud USA eri piirkondi jne. Oleme nende koolitundidega seostanud ka USA-teemalisi viktoriine, tublimatele vastajatele on auhinnad.

Uut aasta alguses ei pea otsima traditsioonilistest kohtadest. Tulge meile külla ning võite siin avastada põneva raamatu, omandada uue oskuse või leida toreda sõbra.

 

 


KASULIKKE LINKE

Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus: www.eac.ttu.ee

Ameerika keskus TTÜ-s: www.ttu.ee/americanspace


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!