Narva kolledžis räägitakse teises keeles ja kultuuriruumis õpetamise väärtusest

25. jaan. 2017 TÜ Narva kolledž - Kommenteeri artiklit

Kas on vahet õpetamisel eestikeelses ja venekeelses koolis? Aga soome- või rootsikeelses? Milline on tänapäeval mitmekeelne kool? Kui palju mõjutab poliitika õpetamist?

Esitatud küsimustele saab täpsema vastuse neljapäeval, 26. jaanuaril Tartu ülikooli Narva kolledžis toimuval rahvusvahelisel uurimisseminaril. Seminari korraldatakse mitmekultuurilisuse arendusrühma tegevuse raames, mis käsitleb laiemalt kooliharidust ning õpetamist ja õppimist mõjutavaid tegureid. Seminaril astub üles Aune Valk Eesti haridus- ja teadusministeeriumist, kes tutvustab Eesti mitmekultuurilise kooli kontseptsiooni. Professorid Minna Suni Jyväskyla ülikoolist ja Natasha Ringblom Stockholmi ülikoolist tutvustavad oma riikide mitmekultuurilise hariduse kogemust. Anna Kyriazi Euroopa ülikoolist (Itaalia) tutvustab Euroopas toimuvat vähemuse hariduse politiseeritust laiemalt.

Seminar algab kell 10 Narva kolledži auditooriumis 215. Seminari töökeel on inglise keel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!