ÕpiVeski kutsub looma õpivara

13. jaan. 2017 - Kommenteeri artiklit

ÕpiVeski programm kutsub õpetajaid, arendajaid ja kujundajaid looma harivaid arvuti- või telefonimänge, mida saaks ka koolitundides kasutada.

Huvilised on oodatud esmalt 16. jaanuaril kella 16–17.30 Tartusse 3D-kasvuhoonesse (Kastani 42) ideekorjele. Eriti oodatakse õpetajaid, kes praktikutena oskavad öelda, missugused mängud lastele meeldivad ja millest oleks ka õppetöös kasu. 20.–22. jaanuarini toimub samas kohas üritus „Global Game Jam & Hackathon”. Arendusnädalavahetuse lõpus valitakse välja viis meeskonda, keda toetatakse kolme nädala jooksul oma prototüübi arendamisel, testimisel ning meeskonna loomisel. Seejärel valitakse välja kolm meeskonda, kes saavad idee lõplikuks väljaarendamiseks ning koolidele kättesaadavaks tegemiseks arendustoetust kuni 10 000 eurot. Uusi mänge tunnustatakse ja mängitakse avalikult juunis.

Programmi arendamist ja toimimist toetab ekspertkogu, kuhu teiste hulgas on kaasatud Harri Tallinn (Civitta, Ajujaht), Rein Lemberpuu (Contriber), Raul Kübarsepp (Tartu Kunstikooli 3D-eriala õppejõud), Henri Laupmaa (Hooandja, FundWise), Lauri Antalainen (CoreGrow) ja Anzori Barkalaja (haridusuuenduskeskus).

Täpsem info ja üritusele registreerimine on TÜ Pedagogicumi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!