Oskuste aasta sai avalöögi Tallinna teeninduskoolis

20. jaan. 2017 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

Ruila põhikoolist tuli oskuste aasta avaüritusele Tallinna teeninduskoolis kümme õpilast. Fotole jäid Kristo Kraas, Kristin Veskimäe, Joosep Roosimäe, Roberto Tartu. Foto: Raivo Juurak

 

2017. aasta on oskuste aasta, et väärtustada kutseoskusi ja elukestvat õpet.

Oskuste aastat tähistatakse kümne inspiratsiooniüritusega, millest esimene leidis aset 18. jaanuaril Tallinna teeninduskoolis. Põhikoolide õpilasi tuli kohale 108 koolist, nii Tallinnast kui ka Harjumaalt.

Analoogilised inspiratsiooniüritused toimuvad aasta jooksul üle Eesti. Näiteks Järvamaa kutse­hariduskeskuse hobuhoolduse eriala õpilased korraldavad Särevere hipodroomil ratsaspordivõistluse ja Võrumaa kutsehariduskeskus viib läbi rahvus­vahelise robotivõistluse Võru Roboti Tsõõr koos robootika, automaatika, IKT- jt tehnoloogiavaldkonna õpitubadega.

Oskuste aasta kuulutas Tallinna teeninduskoolis avatuks haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Ta rõhutas, et vahva on osata maitsvaid pirukaid küpsetada, robotit kokku panna, arvuti abil seadmeid juhtida jms. Seda kõike saabki kutsekoolist. Teisalt pani minister noortele südamele, et nad õpiksid ka koolipidusid ja muid ägedaid sündmusi korraldama, lööksid massiüritustel kaasa vabatahtlikena, oleksid head suhtlejad, kellel on palju sõpru, oskaksid meeskonnatööd – neid oskusi läheb elus samuti väga vaja ning on tore, kui neid saab ka oma CV-s ära märkida.

Pärast minister Repsi kohtus noortega Getter Jaani. Paljusid üllatas, et tuntud laulja on õppinud kutsekoolis rätsepa-stilisti erialal ja hiljem jumestamist. Ta oli pisikesest peale õmblusmasina taga olnud, õmmeldes kleite nii oma nukkudele kui ka iseendale, ja nii ta kutsekooli astuski.

Teeninduskooli vilistlane Helen Lednei, Rimi Eesti Food AS-i projektijuht, rääkis oma eksirännakutest tööturul ja sobiva ameti leidmisest tänu kogemata ette juhtunud teeninduskooli flaierile. Tema sõnum oli: õppimine kestab kogu elu.

Teeninduskooli vilistlane Krista Tuulik tutvustas Tallinki hotellides pakutavaid töid, märkides, et tema karjäär algas nõudepesijana, hiljem aga on ta tänu hotellinduses töötamisele suhelnud USA presidendi Georg W. Bush noorema, Rolling Stonesi laulja Mick Jaggeri ja paljude teiste kuulsutega.

Järgnevalt tutvusid noored teeninduskooli õpperuumidega ja osalesid õpitubades.

 

Registreeru oskuste aasta inspiratsiooni­­üritustele!

Selle aasta jooksul toimub veel üheksa oskuste aasta inspiratsiooniüritust.

  • 17. veebruaril Intellektika messil Tartus kella 10–13.30
  • 8. märtsil Pärnumaa kutse­hariduskeskuses kella 12–15.30
  • 29. märtsil Haapsalu kutse­hariduskeskuses kella 12–15.30
  • 12. aprillil Rakvere ametikoolis kella 12–15.30
  • 10. mail Viljandi kutseõppe­keskuses kella 12–15.30
  • 20. septembril Järvamaa ­kutsehariduskeskus Paides kella 12–15.30
  • 11. oktoobril Kuressaare ametikoolis kella 12–15.30
  • 1. novembril Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses kella 12–15.30
  • 13. detsembril Tallinna tööstushariduskeskuses kella 12–15.30

Registreerumiseks saada e-kiri aadressil oskuste.aasta@innove.ee ja teata oma kooli osalejate arv. Kohtade arv ­üritustel on piiratud, mistõttu on kiirematel eelis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!