Põnevate ja eksootiliste toidutaimede näitus Tallinna botaanikaaias

27. jaan. 2017 Tallinna botaanikaaed - Kommenteeri artiklit

Harilik papaia.

28. jaanuarist kuni 5. veebruarini toimub Tallinna botaanikaaias põnevate ja eksootiliste toidutaimede näitus „Taimne eksootika toidulaual”.
Näituse ühe kuraatori Krista Kauri sõnul pakub eksootiliste toidutaimede maailm piiramatuid võimalusi toidulaua rikastamiseks. „Uute ja eksootiliste nimetustega taimede kasutusvõimalusi lihtsalt ei teata. Seetõttu võivad vähem tuntud viljad, seemned, lehed, varred või mugulad jääda proovimata.”
Kauplustes müüakse huvitava maitsega eksootilisi puuvilju, seemneid, pähkleid, aga ka magusaid taimi, vürtse ja vetikaid. „Meeldiva maitsega jakoonijuurest tehtud siirup on suurepärane valge suhkru asendaja, mida soovitan julgelt kasutada toitude magustamiseks. Mitmesuguseid vetikaid võiks samuti toidu valmistamisel kasutada,” ütleb Krista Kaur.
Näituse teemal toimuvad nädalavahetustel tasuta ekskursioonid ning osaleda saab eraldi tasu eest eelregistreerimisega töötubades, kus valmistatakse toortoitu.
Näitus „Taimne eksootika toidulaual” on botaanikaaia palmimajas avatud 28. jaanuarist kuni 5. veebruarini iga päev kella 11–16.

Ekskursioonid näituse ajal (hind sisaldub sissepääsutasus):
28. jaanuar kell 12 ja kell 13 (eesti keeles)
29. jaanuar kell 12 ja kell 13 (eesti keeles)
29. jaanuar kell 12 (vene keeles)
4. veebruar kell 12 ja kell 13 (eesti keeles)
5. veebruar kell 12 ja kell 13 (eesti keeles)
5. veebruar kell 12 (vene keeles)

Toortoidu valmistamise töötoad täiskasvanutele ja lastele (eraldi tasu eest):
28. jaanuaril kella 12–14 korraldab Paradiisi Maitse Tallinna botaanikaaia palmimajas toortoidu töötoa, kus valmistatakse tummist smuutit, kahte salatit ning mango toortorti. Töötoas osalemine maksab 23 eurot.
4. veebruaril kella 12–13.30 korraldab Paradiisi Maitse Tallinna botaanikaaia palmimajas toortoidu töötoa lastele alates 5. eluaastast, kus valmistatakse banaanijäätist, energiapallikesi ja smuutit. Lisaks meisterdatakse puuviljadest kujukesi ja loomi. Töötoas osalemine maksab 22 eurot (laps koos saatjaga).
Registreerimine töötubadesse Facebookis, tel 517 1868 või e-aadressil manglus.mariin@gmail.com.
28. jaanuaril kell 12 esitletakse botaanikaaia palmimajas Nutrisslimi supertoidu pulbreid. Kohapealt on võimalik huvipakkuvaid tooteid ka kaasa osta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!