Tallinna keskraamatukogu hakkab regulaarselt saatma lasteaedadesse raamatukaste

25. jaan. 2017 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogu hakkab kord kuus toimetama Tallinna munitsipaallasteaedadesse raamatukaste. „Mesilase Miti raamatutaru lasteaias” nime kandva uue teenuse käivitamisega alustab keskraamatukogu laste ja noorte kultuuriaasta tähistamist oma raamatukogudes.

Tallinna keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on uue teenuse eesmärk tagada, et raamat oleks lapsele lasteaias igapäevane kaaslane. „Regulaarselt toimiva teenusega soovime kindlustada, et raamatud, mida lapsed lasteaias vaadata-lugeda saavad või mida kasutavad õpetajad unejutu lugemiseks, vahetuvad pidevalt ning on nii lastele uued ja huviäratavad.“

Raamatukast jääb lasteaeda üldjuhul neljaks nädalaks, siis tuleb raamatukogu töötaja raamatutele järele ning toob ühtlasi kasti uute raamatuga. Lasteaed võib korraga tellida ka mitu kasti. Raamatukastist leiab nii uuemat kui ka klassikalisemat ilukirjandust, samuti teadmiskirjandust. Kõige väiksematele pakub raamatukogu pildi- ja pappraamatud. Soovi korral on võimalik raamatutele lisaks laenata ka auviseid ja perioodikaväljaandeid. Teenuse korraldamisega seotud kulud kannab keskraamatukogu.

Lasteaial ei vaja muret tunda, kui raamatuga lasteaias midagi juhtuma peaks. Keskraamatukogu eelmisel aastal uuendatud kasutamise eeskirja kohaselt ei nõua raamatukogu hüvitist kuni 6-aastase lapse rikutud raamatu eest.

Mesilane Miti on asjalik ja tark mesilane, kes tegutseb Tallinna raamatukogudes. Miti on lugenud läbi väga palju raamatuid ning seepärast oskab ta pajatada huvitavaid lugusid ja välja mõelda põnevaid nuputamisülesandeid. Lasteaedadesse jõudvad Miti pildiga raamatukastid on otsekui tarud, mille sisu lahke mesilane Miti jagab lastele.

Teenusest huvitatud Tallinna munitsipaallasteaiad on oodatud ühendust võtma neile lähima keskraamatukogu haruraamatukoguga, seejärel komplekteerib raamatukogu kasti raamatutega ja saadab selle lasteaeda. Täpsema info teenuse kohta leiab lasteaed keskraamatukogu veebilehelt aadressil www.keskraamatukogu.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!