Tallinna keskraamatukogu soovitab: Krimikirjandus gümnasistidele

20. jaan. 2017 - Kommenteeri artiklit

Alan Bradley Flavia de Luce sarja esimeses raamatus „Piruka magus põhi” lahendab keemiageeniusest 11-aastane Flavia tema pere kurgipeenras surnud mehe juhtumit. Tegevus toimub 1950-ndatel Bishop’s Laceys, väikses Inglise külakeses.

Jennifer Donnelly Carnegie medaliga pärjatud romaan „Valguse kuma” viib lugeja 1906. aastasse, kus 12. juulil tõmmati Big Moose’i järvest välja Grace Browni nimelise noore naise laip. Eelmisel päeval oli tapetu palunud noorel Mattiel hävitada paki kirju. Nüüd peab neiu otsustama, mida kirjadega teha. Grace Browni mõrv oli aineks ka Theodore Dreiseri romaanile „Ameerika tragöödia. Lisaks mõrvaloole annab raamat hea ülevaate eelmise sajandi alguse noorte naiste elust.

Kanada kirjaniku Norah McClintocki romaan „Üle ääre” viib lugeja koos Chloe’ga lahendama tema klassivenna kahtlast surma. Miks püüti jätta muljet, et Peter tegi enesetapu? Kas tema emal on õigus ja keegi lükkas poisi üle ääre?

Eet Tuule „Sundsuvitajas” satub teismeline Tanel ootamatult kriminaalsete sündmuste keerisesse. Kuni pole välja selgitatud, miks poissi jälitatakse, tuleb teda tagaajajate eest peita ja teda ennast teadmatuses hoida. Romaanis segunevad elektrooniline luure ja droonid metsiku looduse ja lindudega.

Soome kirjaniku Salla Simukka Lumikki triloogia iga osa keskendub ühele juhtumile peategelase Lumikki elus. Raamatus „Punane nagu veri” sattub Lumikki keset narkokaubandust. Raamatus „Valge nagu lumi” läheb Lumikki Prahasse puhkama, kus ta aitab noorel naisel pääseda veidrast usulahust ning selle kõrval lahendab ka perekonnasaladusi. Raamatus „Must nagu eebenipuu” on kool alanud ning Lumikki mängib näidendis Lumivalgekest. Kõik paistab ideaalne, kuid vahetult enne esietendust hakkab neiu saama ähvarduskirju. Talle on tekkinud ahistaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!