Tallinna keskraamatukogu soovitab: Leiutamine ja programmeerimine

20. jaan. 2017 - Kommenteeri artiklit

John Farndon

Kuidas see töötab?”

Igapäevaseid seadmeid ja tehnikat kasutades ei mõtle me, kuidas need töötavad, millest koosnevad. See raamat on nii tehnikahuvilisele lapsele, kes hea meelega kella tükkideks võtab, kui ka tehnikakaugele, ent uudishimulikule lugejale, kes on valmis detailidesse sukelduma. Lõbusad illustratsioonid ja selgitavad tekstid on põnevad, asjalikud, loogilised ja meeldejäävad.

 

 

Linda Liukas

Tere, Ruby!: program­meerimis­seiklused”

Ruby lemmiksõna on „miks” ja kujutlusvõime viib ta seiklema keerulistesse ja lihtsamatesse olukordadesse, millele ta lahendust leida püüab. Koos Rubyga õpib ja teeb vigu, planeerib ja otsib lahendusi ka lugeja. Loovad ülesanded kinnistavad programmeeriva mõtlemise algtõdesid; detailide märkamine, mustrite otsimine ja tervikpildi loomine on osa koodikirjutamisest. Raamat näitab, et tehnoloogia on mänguline ja lõbus ning kujutlusvõime ja katsetamine käivad sellega käsikäes.

 
Rosie Dickins

­„Avasta ­arvutid ja program­meerimine”

Lihtne ja loogiline avastusretk arvutite ja programmeerimise maailma. Lapsed koos täiskasvanutega saavad süveneda peatükkidesse ja mõistetesse, selgitatakse ka arvuti töötamise põhimõtet ja selle osasid ning programmeerimist. Väga õpetlik on peatükk juhiste andmisest, programmeerimiskeeltest ja koodikirjutamisest. Ka internet ja arvutite ajalugu võetakse üksikasjalikult läbi. Abiks raamatu uurimisel on igal leheküljel väikesed ja usinad robotid. Vastuste otsimist ja avastamist soosivad raamatus klapid.

 

 

Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Teedu ja Peedu imelikud masinad”

Teedu ja Peedu on vennad, kes leiutavad ja ehitavad õige eriskummalisi seadeldisi. Kõik kaadervärgid on pööraselt naljakad, hullumeelselt imelikud ja arutult kasulikud. Asendamatud leiutised on hommikuaskelduste automaat, maastikumull, porilombimasin, inimmerepäästevest ja veel üheksa masinat, mida poisid on välja mõelnud ja ehitanud. Fantaasia on piiritu. Väikesed leiutajad hoolitsevad selle eest, et lugeja mõttelend lendaks sama kõrgelt.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!