Tallinna saksa gümnaasium jõudis maailma 27 erilise kooli hulka

17. jaan. 2017 Tallinna saksa gümnaasium - 1 Kommentaar

2016. aasta detsembris lõid Saksamaa välisministeerium ja Saksa välismaise koolihariduse keskus uue koolitüübi Saksa profiilikool, mille oluline kriteerium on võimalus omandada nii kohalikku kui ka Saksa riiklikku keskharidust. Tallinna saksa gümnaasium loetakse nüüd 27 kooli hulka maailmas, mis vastavad uue koolitüübi kriteeriumitele. Saksa riigi antud staatus on kvaliteedimärk senise järjepideva töö eest.

Tallinna saksa gümnaasiumis õpetatakse saksa keelt süvendatult juba 1982. aastast. 1997. aastal loodi president Lennart Meri initsiatiivil saksakeelne osakond, mis toimib ühe paralleelklassina 7.–12. klassini. Saksakeelses osakonnas õpetatakse saksa keelt, ajalugu, matemaatikat, füüsikat ja bioloogiat Saksa riiklike õppeplaanide järgi Saksamaa Liitvabariigist lähetatud õpetajate juhendamisel saksa keeles.

Gümnaasiumi lõpetamisel saavad õpilased kaks lõputunnistust: Saksamaa Liitvabariigi abituuriumi lõputunnistuse, mis annab õiguse edasisteks õpinguteks Saksamaa kõrgkoolides, ning Eesti Vabariigi lõputunnistuse. Lõpueksamid toimuvad Eesti ja Saksa Liitvabariigi välja töötatud eksamikorralduse põhjal. Saksa abituuriumi eksamid saksa keelest ja matemaatikast kehtivad eesti riigieksamitena, emakeele riigieksam Saksa lõpueksamina.

2002. aastal lõpetas saksakeelse osakonna esimene lend, kellele anti kaks keskharidust tõendavat dokumenti. Tänini on kaks keskharidust omandanud 323 õpilast. Tuleval õppeaastal tähistab Baltimaade ainuke saksakeelne osakond Tallinna saksa gümnaasiumis 20 aasta juubelit.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tallinna saksa gümnaasium jõudis maailma 27 erilise kooli hulka”

  1. Kadi-Anne ütleb:

    Kas artiklis jäeti kogemata mainimata, et ka keemiat õpetatakse saksa keeles või on kooli suured muutused toimunud?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!