Tartu Herbert Masingu kool avab kompetentsikeskuse uued rehabilitatsiooniruumid

17. jaan. 2017 THMK - Kommenteeri artiklit

Tartu Herbert Masingu kooli (THMK) juures tegutsev kompetentsikeskus avab 17. jaanuaril kell 15 pidulikult uued rehabilitatsiooniruumid.

Üritusel osalejatele pakutakse vaadet puuetega lastele osutatavatesse teraapiatesse ning tutvutakse lastega tegelevate terapeutidega. Kogu pere toetamisele keskendunud rehabilitatsiooniteenus on eriline oma terviklikkuse poolest, pakkudes hariduslike erivajadustega lastele teraapiat nii toas kui ka õues, inimeste, hobuste või ka koerte kaasabil ja tihedas koostöös kooli tegemistega.

THMK on rehabilitatsiooniteenuseid osutanud 2007. aasta aprillist, kuid kolis Tartu linnavalitsuse toel 2015. aasta sügisel uutesse ruumidesse ning on saanud seeläbi parandada nii teenuste valikut kui ka kvaliteeti. Täna toimuval pidulikul avamisüritusel tutvustataksegi täienenud võimalusi rehabilitatsiooniprogrammis ning uuenenud teraapiakeskkonda. Sümbioosis tegutsevad kool ning keskus võimaldavad abivajavat last toetades läheneda perele tervikuna.

Tartu Herbert Masingu kooli direktor Tiina Kallavus räägib: „Meie pikaajalise kogemuse tõttu hariduslike erivajadustega laste ning perede toetamisel saame abipalveid teistelt haridusasutustelt, kes vajavad tuge ning nõu HEV-laste õpetamisel. Et nendega spetsialistide kogemusi jagada, oleme kooli juures avanud kompetentsikeskuse. Keskus tegutseb õpiabi- ja nõustamiskeskusena, kust saavad tuge ja nõu küsida hariduslike erivajadustega laste vanemad ning õpetajad, kui ka rehabilitatsioonikeskusena, kus kogu peret toetades kogemuste varamut üha täiendatakse. Just kooli ja pere koostöö võimaldab laste toetamisel terviklikku ning võimalikult paindlikku lähenemist pakkuda.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!