Tartu ülikool kutsub 9. klassi õpilasi avatud uste päevale

22. jaan. 2017 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 26. jaanuaril saavad 9. klassi õpilased avatud uste päeval uudistada, mida põnevat on Tartu ülikoolil pakkuda. Õpilastele on avatud 36 töötuba kõigist valdkondadest.

Tartu ülikooli avatud uste päev algab kell 12.30 TÜ aulas (Ülikooli 18) õppeprorektor Mart Noorma avaloenguga „Kuidas teha õigeid valikuid?”. Loengu järel on õpilastel võimalik suunduda töötubadesse, mis tänavu toimuvad kolmes sessioonis. Töötoad algavad kell 13, 14 ja 15 ning kestavad 45 minutit. Seega on igal õpilasel võimalik osaleda kuni kolmes teda huvitavas töötoas. Registreerimine töötubadesse kestab 23. jaanuarini või kuni töötubades kohti jätkub. „Kuna varasem kogemus näitab, et mõned töötoad täituvad väga kiiresti, tasub aegsasti otsustada,” ütleb avatud uste päeva korraldaja, TÜ teaduskooli peakoordinaator Terje Kapp.

9. klasside avatud uste päev toimub 4. korda ning on õpilaste nõudluse tõttu suurem kui varem. „Tänavusele lahtiste uste päevale oleme valmis vastu võtma 1000 õpilast üle Eesti,” ütleb Terje Kapp, lisades: „Õpilaste suur huvi on tingitud sellest, et 9. klassis tuleb noortel teha mitmeid tulevikku puudutavaid olulisi valikuid.” Tänavusel avatud uste päeval on suuremat tähelepanu pööratud ka venekeelsele sihtrühmale, kellele pakutakse venekeelseid loengud ja töötubasid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!