Tartu ülikooli loodusmuuseum esitleb 215. aastapäeva puhul haruldasi loodusteaduslikke museaale 3D-mudelina

25. jaan. 2017 - Kommenteeri artiklit

6. aprillil täitub 215 aastat Eesti vanima muuseumi, Tartu ülikooli loodusmuuseumi tegevuse algusest, mille puhul tutvustatakse igas kalendrikuus 3D-mudelina haruldasi loodusteaduslikke museaale.

Loodusmuuseumi kodulehel  ja teistes virtuaalkanalites esitletakse 2017. aasta jooksul haruldaste museaalide 3D virtuaalseid mudeleid. Kokku esitletakse kuuobjektina 12 museaali loodusmuuseumi kogudest koos ajaloolise ülevaatega. „Virtuaalnäitus annab vaatajale väga hea arusaamise, kuidas teadus on läbi ajaloo nii loonud kui ka mõjutanud kultuuripärandit,” selgitab näituse erilisust loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi.

Jaanuarikuu objekt on geoloogiakogudest pärit trilobiit. Eesti suurim terviklik trilobiit leiti Kohtla kaevandusest ja kingiti ülikoolile 1927. aastal. Trilobiidid olid ordoviitsiumi- ja siluriaegse merekeskkonna lülijalgsed. Mereelustiku arenedes surid nad vanaaegkonna lõpuks välja.

Projekti toetab Eesti kultuurkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!