6 eestimaist rakendust, mida iga eestlane teadma peaks

23. veebr. 2017 Tele2 - Kommenteeri artiklit

Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema esitas väljakutse Eesti äppidele, mille tulemusena jäid sõelale kuus parimat mobiilirakendust. Need on arendatud eestlastelt eestlastele ja aitavad ühel või teisel moel Eestit paremini tundma õppida.

„Enne kui haarad riiulilt entsüklopeedia või hakkad guugeldama, tasub heita pilk telefoni rakenduste poodi. Sealt võib leida tõeliselt nutikaid ja kasulikke äppe,” ütles Seema.

Rahvakalender tuletab meelde Eesti tähtpäevi ja avab nende sisu. Rahvakalendrist leiab infot, kuidas on tähtpäevad oma nime saanud, mida nendel päevadel tavaliselt tehti ning kuidas neid praegusajal tähistada. Lisaks on rahvakalendris kirjas riigipühad, riiklikud tähtpäevad ja lipupäevad. Äpp paistab silma ilusa disaini ja hea funktsionaalsusega. Saadaval nii iOS-i kui ka Androidi telefonidele.

Talvine aialinnuaabits aitab määrata linnuliike nii välimuse kui ka hääle järgi. Äpis on välja toodud harilike aialindude joonistused, häälitsused ja lühitutvustused. Huvitav on teada saada, et talvel on Eestis peaaegu iga eestlase kohta üks rasvatihane. Aialinnuaabitsa kvaliteetsed joonistused on samuti märkimist väärt. Minge õue ja otsige linnukesi! Rakenduse saab alla laadida nii iOS-i kui ka Androidi telefonidele.

Kõnele on maailmas ainus mobiilirakendus, mis tuvastab eestikeelset kõnet. Pärast katsetusi võib öelda, et äpiga saab teha Google’ist infootsinguid, kirjutada e-kirju, sõnumeid ja märkmeid ning anda telefonile käsklusi. Äpp tunneb ära isegi täpitähed. Üha enam tuleb turule seadmeid, mis reageerivad häälkäsklusele, nagu Amazoni Alexa, Google Home jms. Et see kõik Eestis toimiks, on oluline, et saaksime käsklusi edastada eesti keeles. Vabariigi aastapäeva eel on tore tõdeda, et nutikad eestlased on taolise rakenduse arendamisega eesti keele jätkusuutlikkusse panustanud. Loodame, et tuleb versioon ka iOS-i telefonidele.

Lipuaabitsast saab põgusa ülevaate Eesti lipu kasutamise korrast. Kas teadsid, et meil kõigil on õigus heisata lippu kas või iga päev, et isiklikku tähtsat sündmust tähistada? Lisaks teavitab äpp lipupäevadest, selgitab nende sisu ja õpetab lippu hooldama. Rakendusega tutvudes jäi näiteks silma, et sel aastal heisatakse esimest korda lipp ka 23. aprillil, veteranipäeval. Rakendus aitab väga edukalt meelde tuletada eelseisvat pidupäeva. Saadaval nii iOS-i kui ka Androidi telefonidele.

Eestimaa piltkaartide rakendus on lõbus viis Eestit avastada nii suurtele kui ka väikestele. Kaardil on piltidena välja toodud 189 suuremat kohanime, 207 loodusnime ja 170 huvitavat objekti. Navigeerida saab kahe kaardi vahel. Rakendus on praegu saadaval ainult iOS-i telefonidele.

Labl on eestikeelne haridusäpp lastele. Rakendus õpetab alates nelja-aastastele lastele mänguliselt eestikeelseid sõnu ja väljendeid. Rakenduses on kolm minimängu: „Tähetark”, „Sõnasepp” ja „Jutumees”, mis erinevad üksteisest keerukuse astmelt. Kindlasti tasub öelda, et Labl ei ole tavaline n-ö lapsevaigistaja, vaid õppevahend. Arendajate sõnul lisandub rakendusse jooksvalt uusi funktsioone ja võimalusi. Praegu saab rakenduse alla laadida ainult iOS.i platvormile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!