AHHAA avas uuenenud teaduspoe Tartus Lõunakeskuses

8. veebr. 2017 Teaduskeskus AHHAA - AHHAA avas uuenenud teaduspoe Tartus Lõunakeskuses kommenteerimine on välja lülitatud

Foto: Mathis Bogens

Täna avas teaduskeskus AHHAA Lõunakeskuses uuenenud 4D elamuskino ja suurema teaduspoe. Laienduse avamisega lõppeb esimene etapp AHHAA virtuaalreaalsuskino rajamisel Lõunakeskusesse.

AHHAA 4D-elamuskino juhataja Kristjan Kapi sõnul avaneb uuenduse järel veelgi laiema valikuga teaduspood, lisaks on tulemas tehnikamaailmas praegu laineid lööv virtuaalreaalsuskino, mis viib vaataja 360-kraadise filmi sisse.

„AHHAA 4D-elamuskinos saab kogeda Eesti kõige põrutavamat filmielamust. Istumise all olev tool kiirendab ja kallutab, näkku puhuvad tuuleiilid. Kinno on oodatud kõik: pisematele pakume natuke leebemat põnnikino ja suurtele meeolukat 4D-kinoelamust,” lisas ta.

Kokku on AHHAA 4D elamuskino kavas sõltuvalt hooajast neli või viis filmi, mis uuenevad pidevalt. Praegu leiavad külastajad kavast nii suurematele mõeldud „Kõrberalli” kui ka väiksematele vaatajatele suunatud „Lõbusate jäneste” filmi. Kava on kättesaadav siit.