Draamat, tantsu ja muusikat Vanemuise teatrilt

3. veebr. 2017 Teater Vanemuine - Kommenteeri artiklit

Kärt Tammjärv ja Margus Jaanovits lavastuses „Suluseis”. Foto: Maris Savik

 

Kevadpoolaasta Vanemuises toob publiku ette uudse ja eripalgelise repertuaari. Kavas on mitu uuslavastust, mis on kõnekad nii oma teema kui ka žanrikäsitluse poolest.

Draamalavastuste ritta lisandub 4. märtsil filmina kuulsust kogunud Lars von Trieri psühholoogiliselt raputav „Laineid murdes”. Peaosas astub külalisena üles Ivo Uukkivi Eesti Draamateatrist.

Põnevat ajaloohõngu toob maikuu näidendiga „Vaim masinas. G. F. Parrot”, milles kohtume Tartu ülikooli füüsikust rektoriga. Etenduspaigaks on vana anatoomikum, kus ei puudu laip ega elekter. Parrotina näeme oma elu teist meherolli kehastavat Merle Jäägrit.

Kaasaegse töötlusega näitekirjanduse kullafondi kuuluvast teosest „Hedda Gabler” tuleb publiku ette noorema põlvkonna lavastaja Mehis Pihla. Esietendus 13. mail.

Draamaklassikat jääb esindama ka eluline ja kirglik „Othello” Andres Noormetsa lavastajakäe alt. Samuti jääb repertuaari Noormetsa lavastatud ning kriitikutelt kiidusõnu pälvinud pagulasteemade emotsionaalseid mõjusid vaatlev „Suluseis”.

Suvi viib Vanemuise teatri Toomemäele. 13. juulil esietendub toomkiriku varemetes maailmakuulsa Umberto Eco romaani põhjal valminud põnevuslugu „Roosi nimi”. Lavastaja ja dramatiseerija Tanel Jonas.

Näha võib ka mitut stiilset ja tänapäevast uut tantsulavastust. Lühiballettide õhtu „Crossroads / Step Into the Light” ühendab endas balleti, džässi ja hip-hop’i võtmesse pandud loo suurlinna salakavalast maailmast ning rütmika stepptantsuteose armastusest tantsu vastu. Esietendus 18. märtsil.

26. aprillil külastab meid rahvusvahelise tantsupäeva gala raames Pekingi tantsuteater lühilavastustega „Farewell Shadows”, „Poison 1” ja „Nightingale and Rose”. Tegemist on omanäolise trupiga, kes paistab silma erilise tantsukeele ja visuaalsete lahendustega.

Absurdivaimus loo inimeste karjainstinktist ja sellele vastandumisest räägib balletilavastus „Ninasarvik” Eugène Ionesco samanimelise näidendi ainetel. Esietendus 13. mail Eesti Rahva Muuseumi black box’is.

Ooperisõpru rõõmustab helilooja Märt-Matis Lille, libretist Jan Kausi ja lavastaja Taago Tubina koostöös sündiv „Tulleminek”, mille keskmes on sõda ja sellega läbi ajaloo silmitsi seisev inimkond. Esietendus 22. aprillil.

Nooremale teatripublikule pakub kaasahaaravat meelelahutust laulu­lavastus „Lapsepõlvebänd”, mis on lõbus lugu muusikaarmastusest. Esietendus 18. veebruaril.

Viimast hooaega seikleb Unenäomaailmas koeratüdruk Lotte. Veebruaris, märtsis ja aprillis mängitakse seda veel kuuel korral Tartus Vanemuise teatris ning Tallinnas 8. ja 9. aprillil.

Vanemuine pakub avastamis- ja kogemisrõõmu igale vanusele ja maitsele. Kohtumiseni teatris!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!