Eesti ajaloomuuseumi õpituba vanade fotode teemal

10. veebr. 2017 - Kommenteeri artiklit

Maarjamäe lossi juurde viiva trepistiku foto esiplaanil on näha ilmselt kastkaameraga pilti teinud fotograafi vari. Aasta 1901. Eesti ajaloomuuseum

Laupäeval, 18. veebruaril algusega kell 13 toimub Tallinnas Suurgildi hoones õpituba teemal „Vanad fotod Eesti ajaloomuuseumi kogus ja koduste perekonnaalbumite korrastamine”. Õpituba viivad läbi fotoajaloolane TÕNIS LIIBEK (TTÜ) ja fotokonservaator MERILIS ROOSALU.

Tõnis Liibek annab ülevaate pildistamise arengust Eestis 19. sajandi teisel poolel ja 20. sajandi alguses. Kuulda saab, mida pildistati, millist tehnikat kasutati ja kes olid omaaegsed tuntumad fotograafid. Oma silmaga saab näha põnevaid näiteid Eesti ajaloomuuseumi fotokogust. Uurime koos, milliseid huvitavaid detaile võib leida ajaloolistelt fotodelt.

Fotokonservaator Merilis Roosalu räägib õpitoa teises pooles perekonnaalbumite säilitamisest kodus, nende kasutamisest ja restaureerimisest ning jagab näpunäiteid uute perekonnaalbumite loomiseks.

Soovi korral võivad osalejad võtta kaasa mõne foto, et saada spetsialistidelt konkreetseid nõuandeid.

Eelregistreerimine  SIIN.

Osalustasu 3 eurot.

Järgmine õpituba teemal „1920.–1930. aastate mööbel Eesti ajaloomuuseumi kogus ja mööbli puhastamine ning korrastamine kodustes tingimustes“ leiab aset 11. märtsil.

Vaata kogu sarja infot SIIT!

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!