Fine5 tantsuteater lõi teose õnnest ja õnnelik olemisest

3. veebr. 2017 Fine5 - Kommenteeri artiklit

Hetk tantsulavastusest „Imeilus”. Foto: Rünno Lahesoo

 

Hoolimata sellest, et vihmasest suvest on õunapuud langetanud oma viljad. Et igikeltsa alt on sulanud lahti katk. Olgugi et liikvele on läinud tohutud rahvahulgad ja kõikjal plahvatavad pommid. Vaatamata sellele, et džinn on pudelist välja pääsenud …on maailm imeilus koht. Lavastus õnnest, õnnelik olemisest ja ilust. Sest keegi ei saa ära võtta neid imelisi ja uskumatuid hetki, mida igaüks meist on oma elus kogenud. See lavastus sündis erilisest ilust, mis liialdamata või ka pisut liialdades ikkagi päästab lõpuks maailma!

Maailmas on kohti, kus jumalad veel elavad, ja kohti, mille jumalad on arvatavasti maha jätnud. Indias näib, et inimesed on õnnelikud. Kanyakumaris tervitavad eri rassid, rahvused ja eri religioonide esindajad kõik koos päikesetõusu nagu teatrietendust aplausiga. Aplausiga igapäevasele taassünni imele – valgusele. See on inspireerinud koreograafe looma lavastust, kus on kasutatud traditsioonilist India ja kaasaegset Eesti muusikat. 

Tantsulavastus „Imeilus” esietendus 21. novembril 2016. 

Koreograafid Renee Nõmmik ja Tiina Ollesk.

Tantsijad Helen Reitsnik, Olga Privis, Tiina Ollesk, Tatjana Romanova, Simo Kruusement.

Valguskunstnik Airi Eras / Ants Kurist.

Kunstnik Liina Tepand.

Muusika Virko Veskoja, India traditsiooniline muusika.

 

Fine5 tantsuteater tegutseb aastast 1992, kui viis tantsijat moderntantsuteatrist Nordstar asutasid oma trupi. 1997. aastast jätkab teater projektitrupina koreograafide Tiina Olleski ja Renee Nõmmiku juhtimisel.

Fine5 on mitme rahvusvahelise tantsukonkursi laureaat, esinenud arvukatel välisfestivalidel. Teatri lavastusi on korduvalt nomineeritud Eesti teatri aastaauhindadele (tantsulavastuste laureaat 2008 ja 2015).

 

Etendused

  • 5. ja 6. veebruaril kell 19 Tallinnas Vabal Laval
  • 11. veebruaril kell 19 Rakvere Teatri väikeses majas
  • 1. aprillil kell 19 Tartus ERM-i teatrisaalis (B-sissepääs)

Vaata lisaks www.fine5.ee.

Fine5 tantsuteater külastab tantsulavastusega „Imeilus” ka koole. Huvi korral võtta ühendust info@fine5.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!