Haridusmessil Intellektika pannakse rõhku praktilistele oskustele

10. veebr. 2017 Henrik Urbel - Kommenteeri artiklit

Tartu Näituste messikeskuses toimub 17. veebruaril 25. korda haridus- ja infomess Intellektika. Tänavu on messi keskmes praktiliste oskuste väärtustamine.

Intellektika projektijuht Virge Lomp rääkis, et koostöös sihtasutusega Innove seatakse messil üles oskuste aasta 2017 raames Oskuste tänav, kus tutvustatakse tehnilist osavust ja praktilisi oskusi nõudvaid erialasid. „Eesmärk on tutvustada eri ameteid ning aidata kujundada hoiakut, et praktilised oskused on väärtuslikud ega jäta elus hätta,” kirjeldas korraldaja.

Nii on Intellektikal esindatud kutseharidusasutused üle Eesti, mille õpilased ja juhendajad tutvustavad erialasid, mis vajavad senisest enam väärtustamist. Haridusmessil saab näiteks tutvuda juuksuri, kondiitri, keevitaja, ehitusviimistleja, majutuskorraldaja, sõiduauto tehniku ja sepa ametiga ning ülevaate metallitööst, robootikast, elektroonikast ja aiandusest, tutvustas Lomp. Kogu messipäeva vältel annavad individuaalset nõu karjäärispetsialistid.

Kutsekoolide kõrval on Intellektika projektijuhi sõnul traditsiooniliselt esindatud ka enamik suuremaid Eesti ülikoole, mille esindajad viivad läbi põnevaid töötubasid. Teiste seas on Tartu ülikooli töötubades võimalik teada saada, millest sõltub inimese sportlik sooritusvõime, puutuda kokku maailma ühe enamlevinud programmeerimiskeelega Python ning lahata skalpelliga Eesti üht tuntumat selgrootut, vihmaussi.

Messi kava on tihe ning kaasahaaravaid tegevusi jätkub terveks päevaks,” lubas Lomp. Päev algab tema sõnul kutseõppe inspiratsioonihommikuga, kus tutvustatakse eri erialade sisu, räägitakse nende olulisusest ning tulevikuväljavaadetest. Üllatusesinejana tuleb messile noorte seas tuntud inimene, kes on omandanud kutsehariduse. Intellektikal leiab aset ka üle-eestilise Luuleprõmmi finaal, kus noored autorid esitavad oma seniavaldamata luulet, saab näha vanglateenistuse relvastatud üksuse demoesinemist ning elada kaasa tordivõistlusele, kus võistkonnad koolidest üle Eesti võistlevad tortide kaunistamises.

Mitmed Intellektika tegevused, näiteks Ettevõtlusküla rollimäng „Business Game” ning kõrghariduse töötoad on suunatud eeskätt gruppidele, seega tasub Intellektikale tulla terve klassiga, rõhutas korraldaja. Ülevaadet messil toimuvatest töötubadest näeb messi kodulehel www.intellektika.ee.

Messile on oodatud nii põhikooli- kui ka gümnaasiumiõpilased, hetkel mitte õppivad noored ning kõik, kes on huvitatud täiend- või ümberõppimisvõimalustest. Teretulnud on ka haridustöötajad ja lapsevanemad, kellel on oluline roll noorte hoiakute kujundamisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!