Informaatikute nädalavahetus Tartus

23. veebr. 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

Läinud nädalavahetusel kogunes Tartusse sadakond Eesti parimat noort informaatikut.

Laupäeval peeti Eesti informaatikaolümpiaadi lõppvoor, kuhu olid kutsutud oktoobris peetud lahtise võistluse ja novembris toimunud eelvooru parimad. Pühapäeval aga toimus informaatika­viktoriini Kobras finaal.

Olümpiaadil võistlesid üldhariduskoolide õpilased programmeerimises.

Lõppvoorus pidid osalejad kirjutama viie tunni jooksul programmid kolme etteantud andmetöötlusülesande lahendamiseks. Ülesanded olid praktikast inspireeritud, aga võistluse jaoks muidugi veidi lihtsustatud.

Arvestust peeti kolmes rühmas. Põhikooli rühmas võitis Oliver Tennisberg (Miina Härma gümnaasiumi 7. klass), gümnaasiumi rühma parimad olid Richard Luhtaru (Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klass) ja Gregor Eesmaa (Tartu Jaan Poska gümnaasiumi 12. klass) ning edasijõudnute rühmas Toomas Tennisberg (Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klass) ja Tähvend Uustalu (Tallinna reaalkooli 12. klass).

Kõigi vanuserühmade parimatest valitakse Eesti koondised rahvusvahelisteks võistlusteks.

Tänavu ootavad meie noori programmeerijaid aprilli lõpus Norras peetav Balti olümpiaad, juuli lõpus Iraanis toimuv ülemaailmne võistlus ja sel aastal esmakordselt noorema vanuserühma Euroopa olümpiaad Bulgaarias.

Pühapäeval toimus informaatikaviktoriini Kobras finaal, kuhu olid kutsutud novembris interneti teel peetud eelvooru parimad.

Osalejad vastasid 45 minuti jooksul 15 küsimusele arvutite ja tarkvara, turvalisuse ja eetika, aga ka formaalse loogika ja arvutiteadusega seotud matemaatika kohta. Parimad selgitati kolmes vanuserühmas.

Benjaminide (6.–8. klass) parimad olid Jaagup Tamme (Ilmatsalu põhikooli 8. klass) ja Andres Sõmer (Kärdla põhikooli 8. klass).

Juunioride (9.–10. klass) arvestuses jagasid esikohta Sullo Saan ja Toomas Tennisberg (mõlemad Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klass).

Seenioride rühmas (11.–12. klass) võitis Rasmus Maide (Tallinna reaalkooli 12. klass).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!