Kolme riigi haridusministrid, OECD ja Bostoni ülikooli asjatundjad arutavad PISA testide tulemusi

13. veebr. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Tallinnas, Nordic Hotel Forumis toimub 14. ja 15. veebruaril rahvusvaheline konverents, mille avab peaminister Jüri Ratas ja kus osalevad kolme riigi haridusministrid ja maalima tunnustatumad hariduseksperdid.

OECD haridusvaldkonna peadirektor Andreas Schleicher tutvustab PISA testide mõju poliitikakujundamisele. Neile annavad oma hinnangu haridusvaldkonna eest vastutavad ministrid Anna Ekström Rootsist, Jurgita Petrauskiene Leedust ning Eesti haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Muutuva õpikäsitluse uuematest arengutest annab ülevaate Boston College’i professor Dennis Shirley USA-st.

Konverentsi teises osas arutavad Läänemere-äärsete riikide hariduse asjatundjad PISA testide tulemuste mõju riikide haridussüsteemide arengule ning täiendavaid võimalusi testi tulemuste tõlgendamiseks.

Konverentsi kolmandas osas, 15. veebruaril on võimalik külastada koole ja haridusasutusi, et näha Euroopa tipptasemel pakutavat põhiharidust. Selleks toimuvad õppekäigud Tallinna 21. kooli, Tallinna reaalkooli, Vanalinna hariduskolleegiumisse ning Eesti loodusmuuseumisse.

Konverentsi esimesest osast toimub ka videoülekanne, mida saab jälgida konverentsi veebilehel, kus asub ka täpsem programm ning osalejate tutvustused


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!