Lasteaednike liidu teabepäevad toimusid viies linnas

15. veebr. 2017 Eda-Mai Tammiste Alavere lasteaia direktor, ELAL-i Harjumaa piirkonna juht - Kommenteeri artiklit

Teabepäevad teemal „Innovaatilised võimalused lapsest lähtuva õpikäsitluse rakendamiseks” toimusid koostöös haridus-ja teadusministeeriumiga ning SA-ga Innove.

Ettekanded keskendusid lapsest lähtuva õpikäsituse ja koolieelse lasteasutuse riikliku õppekava rakendamisele, samuti rahvusvahelistele ja Eesti uuringutele ning lasteasutuste praktilistele kogemustele. Neid esitasid oma ala tõelised asjatundjad, kes ühtlasi jagasid põnevaid praktilisi kogemusi lapsest lähtuva õpikäsitluse rakendamisest.

Tore oli teada saada, kuidas lapsest lähtuvat õpikäsitlust rakendati aastaid tagasi. Selle suuna teerajajaks võib pidada Maarika Pukki, kes Viimsi Piilupesa lasteaia direktorina juba nõukogude aja lõpus oma lasteaias alternatiivpedagoogilisi suundi viljeles. Praegu on ta Tallinna ülikooli Rakvere kolledži lektor ja Tampere ülikooli doktor.

Ülenurme lasteaia õpetaja Evelin Sarapuu rääkis sellest, kuidas ta oma rühmas projektõpet läbi viib. Esitlus oli väga illustratiivne ja pani mõtlema, et me tihti alahindame lapsi ega usalda neid piisavalt. Projektõppe üks olulisemaid eesmärke on õpetada lastel nägema terviklikku maailmapilti, mitte anda neile pelgalt faktiteadmisi.

Mõtlemapanev oli Tallinna Vindi lasteaia juhtkonna liikmete ettekanne, milles nad tutvustasid lasteaias väljatöötatud keelekümblusmaterjale ja õppevahendeid. Kuna materjalidest ja õppevahenditest on puudus, valmistavad lasteaiaõpetajad neid ise. Tallinna Vindi lasteaed on keelekümblusprogrammis osalenud programmi algusaastatest saadik ning tänaseks asub lasteaias ka keelekümblusprogrammi metoodika keskus.

Huvitavaid ettekandeid oli teisigi ning teabepäevadel osalejad said neid kuulates praktilisi nõuandeid ja häid mõtteid.

Kokku osales kuuel teabepäeval 945 inimest. Eesti lasteaednike liit tänab nii esinejaid ning osalejaid.

Kõiki esitlusi saab vaadata SA Innove kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!