Lotmani seminar toob Tartusse kümne riigi teadlased

22. veebr. 2017 - Kommenteeri artiklit

26.‒28. veebruarini tähistatakse Tartu ülikoolis maailmakuulsa teadlase, professor Juri Lotmani 95. sünniaastapäeva rahvusvahelise seminariga.

Interdistsiplinaarne Lotmani seminar on rahvusvaheliselt tunnustatud iga-aastane „kuumade teemade” teadusüritus. 2017. aastal on kavas 30 ettekannet teadlastelt Šveitsist, Prantsusmaalt, Soomest, Kanadast, Lätist, Leedust, Ukrainast, Valgevenest, Venemaalt ja Eestist. Mainekate teadlaste kõrval esinevad ka osakonna doktorandid ja värsked doktorid, kolleegid ajaloo, semiootika ja folkloristika osakonnast ning Tallinna ülikoolist.

Kokkusaamise korraldaja, Tartu ülikooli vene kirjanduse professori Ljubov Kisseljova sõnul on tänavuse seminari kava väga mitmekülgne, käsitledes teemasid üleloomulikest jõududest eesti folklooris ja paavsti legaadi visiidist Moskvasse 15. sajandil kaasaegse kirjanduseni. „Kava lubab intellektuaalseid elamusi,” sõnas Kisseljova.

Seminaril esitletakse slavistika osakonna uut väljaannet, Viinis ilmuva maineka ajakirja Wiener Slavistischer Almanachi erinumbrit „18.‒20. saj vene kultuuri ideoloogilised kontekstid ja tõlkepoeetika” (teadustoimetaja Lea Pild) ning raamatut, mille koostamisel osales osakonna dotsent Roman Leibov.  

Tavapäraselt antakse kätte ka Lotmani-nimelised stipendiumid teadustööde konkursi võitnud kahele TÜ üliõpilasele – semiootikule ja slavistile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!