Minister Mailis Reps tervitab Eesti Vabariigi 99. aastapäeva eel hariduse andjaid ja igas vanuses õppijaid

23. veebr. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Minister Mailis Repsi tervitus Eesti Vabariigi 99. aastapäeva eel

Kallid eestimaalased, austatud hariduse andjad ja igas vanuses õppijad!

Meie Eestimaa iseseisvuse ja tema rahva isemõtlemise üks kõige olulisem vundament on Eesti kool ning haridus.

Seetõttu kiikasime aastapäeva puhul ministeeriumi riiulitele, kuhu on ajaga kogunenud väga häid mõtteid meie koolilastelt. Tahangi haridus- ja teadusministrina soovida meile kõigile õnne just nende suu läbi, kelle heaks me iga päev töötame.

Üheksa aastat tagasi korraldasime visioonikonkursi ja küsisime tollastelt õpilastelt, milline võiks olla Eesti oma sajanda sünnipäeva eel. Seda on kohane meenutada meie viimasel kahekohalisel hällipäeval.

Keskmist vanuserühma esindanud ja tollal Tartu Mart Reiniku koolis õppinud Kaur kirjutas, et aastate pärast tunnevad kõik meie inimesed uhkust oma maa, keele ja kultuuri üle. Ta uskus, et haridus voolib meist intelligentsed ja korralikud inimesed. „Igaüks saab öelda, et Eestimaa on maailma ilusaim maa,” leidis Kaur.

Nooremas vanuserühmas osalenud Viiratsi algkooli tüdruk Liis kirjutas siira luuletuse: „Eestimaa on kaunis väike riik, siin jaanipäeval liigub kiik, siin valitseb rahu, sest kaklejaid siia ei mahu!”

Seda kõike ma meie riigi sünnipäevaks soovingi. Kaurilt laenan mõtte, et tunneksime uhkust oma hariduse ja ilusa Eestimaa üle, Liisi sooviga ühinen samuti – liikugu kiik ja valitsegu rahu meie kõigi südames.

Soovin meile kõigile kaunist pidupäeva! Elagu Eestimaa!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!