Näitus trükisõna ajaloost

17. veebr. 2017 Tallinna Linnamuuseum - Kommenteeri artiklit

Tallinna Linnamuuseum kutsub Tallinna Vene muuseumis avatud aastanäitusele, mis tutvustab meid tänapäeval kõikjal hõlmava meediakultuuri kohalike juurtega.

18. veebruarist alates on Tallinna Vene muuseumis avatud näitus „Vene trükisõna Tallinnas: 19. sajandist 1940. aastani”.

Näitus tutvustab vene trükisõna ajalugu Tallinnas, vene tähestiku reforme ja raamatu valmimise protsessi. Heidame valgust sotsiaalsele, kultuurilisele ja poliitilisele ajaloole, mis sõltuvalt ajastust – Vene impeeriumist iseseisva Eestini – väljendus kohalikus trükitoodangus.

Eksponeeritakse nii Aleksander Borissovi erakogust pärinevaid haruldusi kui ka esemeid Tallinna Linnamuuseumi, Tallinna Vene muuseumi, Eesti trüki- ja paberimuuseumi, Eesti filmiarhiivi, Tallinna ülikooli akadeemilise taamatukogu ja Harjumaa muuseumi kogudest.

2016. aasta algusest Tallinna Linnamuuseumi koosseisu kuuluv Tallinna Vene muuseum tutvustab Eesti vene kultuuri ja Tallinna eri rahvustest kodanike eluolu. Pikk 29A asuvat muuseumi hoonet on mainitud juba 15. sajandi allikates ja see on Eesti kultuuriloos tuntud ka kui Ants Laikmaa ateljee-kooli esimene asukoht.

Näitust saadab haridusprogramm ja muuseum korraldab ka temaatilisi ekskursioone siinse vene kultuuriga seotud paikadesse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!