NUKU teatri 65. hooaja soovitused

3. veebr. 2017 NUKU teater - Kommenteeri artiklit

Hetk lavastusest „Päike läheb puhkusele”. Kassiga mängivad Mirko Rajas, Anti Kobin ja Jevgeni Moissejenko. Foto: Jaana Süld

NUKU teatris on käes hooaja haripunkt – kümned etendused igal nädalal ning nelja uue lavastuse väljatoomine. Märtsis jõuavad lavale „Linnud” (lavastaja Vahur Keller, sobib abiturientidele ja täiskasvanutele) ning „Nutude salajutud” (lavastaja Maria Usk, pere pisimatele alates 10. elukuust), aprilli lõpus esietendub „Timm Thaler ehk Müüdud naer” (lavastaja Taavi Tõnisson, alates 10. eluaastast) ning suvel „Mees, kes ei teinud midagi” (lavastaja Aare Toikka, noortele ja täiskasvanutele).

Seniks aga mõned väärt soovitused nukukatelt endilt – ja just nendelt, kes peamiselt lava taga või kontoris on.

Silvia Savik, büroojuht: „„Emma ja ajakivi ehk Nukkude teater”. Selle lavastuse suurim rosin on see tunne, mis lavalt minu südamesse anti. Kõikevõitev armastuse, soojuse ja headuse võim!”

Joonathan-Anty Adamonie, lavameister: „„Nutude salajutud”, millel on äärmiselt ilus lavakujundus. Näitlejad kannavad rokokooajastu stiilis rõivaid, mida tänapäeval väga tihti ei näe. Tõenäoliselt tuleb neil väikestel lastel väga mõnus ajaveetmine koos ema või isaga.”

Jane Oksa, kohvikuteenindaja: „Olen kuulnud, et trupile endale meeldib väga praegu proovisaalis olevat lavastust „Linnud” välja tuua.”

Alice Kirsipuu, etenduse juht: „„Lutsukomm ja 200 vanaisa” ning „Krõll”, sest need on lustakad, põnevad lood, isegi natuke kreisid. Ühe lavastuse lugu on selline, kus ei oska oodatagi, mis juhtuma hakkab, ja teise tüki visuaalpilt võib sind ootamatult tabada ja üllatada!”

Aimi Etverk, grimeerija: „Mina jätkuvalt fännan „Kentsakat juhtumit koeraga öisel ajal”, sest sel on kihvt tänapäevane lahendus ja see on sügava sõnumi ning vajaliku infoga meile kõigile.”

Anna Leiner, teenindusjuht: „„Väike Gavroche”, sest see teema on minu lapse jaoks väga huvipakkuv ning loomulikult ka sellepärast, et „Hüljatud” on üks mu lemmikuid ning „Gavroche” avab selle loo ühe tegelase vaatevinklist.”

Toomas Kreen, etendusteenistuse juht: „„Päike läheb puhkusele”, sest see on omapärane lavastus. On küllaltki õpetlik, näitlejad mängivad hästi ja …”

Ka Triin Rahnu, teatri valgustaja soovitab sama lavastust, sest tegemist on väga südamliku looga, mis sobib kogu perele.

Annika Land-Reisser, korraldusjuht: „„Miisu”, mis on lavastuslikult põnev. Laval näeb nii nukke kui ka inimesi korraga, näitleja Lee Trei teeb väga ägeda rolli! Kindlasti on hea tundma õppida ka kirjanik Annie M. G. Schmidti teisi lugusid peale „Viplala”.”

Janek Saareli, vanemlavameister: „„Canterville’i lossi vaim” – armas lugu!”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!