Puhta vee teemapargi õppeprogramm „Veetarga retk puhta vee tekkekohas” pälvis EHE märgise

3. veebr. 2017 MTÜ Ökokratt - Kommenteeri artiklit

1.veebruaril toimus märgise „Ehtne ja huvitav Eesti” (EHE) taotluste hindamiskomisjoni istung, kus puhta vee teemapargi õppeprogramm „Veetarga retk puhta vee tekkekohas” pälvis EHE märgise.

Maaturismi ühingu tegevjuht Raili Mengel sõnul on tegemist ökoturismi kvaliteedimärgisega EHE („Ehtne ja huvitav Eesti”), mille on pälvinud Eestimaa turismitooted aastast 2001.
„Puhta vee teemapargi õppeprogramm „Veetarga retk puhta vee tekkekohas” on just selline ehtne ja huvitav Eestimaad ja maapõue tutvustav turismitoode, millise märksõnad on keskkonnatundlikkus, ehedad loodus- ja kultuurielamused,” lisas ta. „Pandivere kõrgustiku omapära kasutades näidatakse kuidas tekib karst, selgitatakse karstinähtust, külastatakse kurisuid ja müstilisi Varangu siniallikaid ning seostatakse see kohaliku kultuuriga. Õpitakse otse looduses selgeks, kuidas kulgeb  suur ja väike veeringe. Selline ehe õppeprogramm looduses kannabki edasi ökoturismi põhimõtteid, toetab jätkusuutlikku arengut, aitab noortel kinnistada riikliku õppekavaga omandatud tarkusi  ja tuletab täiskasvanutele meelde, et meie tegevusest sõltub looduse mitmekesisus.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!