Sajad noored asuvad ideedest ärimudeleid arendama

13. veebr. 2017 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 16. veebruaril kell 16 kogunevad Dorpati konverentsikeskuses juba kolmandat korda ettevõtjad ja õppurid Ideelabori inspiratsiooniüritusele Ideede Raju, et üheskoos eri valdkondade murekohtadele uuenduslikke lahendusi välja mõelda.

Ideede Raju toob tänavu kokku 20 edumeelset ettevõtet ja üle 200 noore õppuri, kes soovivad üritusel saada oskuseid ja kogemusi ideest ärimudeli arendamise ja selle teostatavuse testimiseni praktikas.

Inspiratsiooniürituse tänavune peaesineja on Mooncascade’i kaasasutaja ja tegevjuht Asko Seeba, kes oli ka Skype’i sünni juures ning kes võib tunda uhkust Eesti kõige kiiremini kasvava tarkvaraettevõtte loomise üle. Lisaks jagab oma ettevõtjaks kasvamise lugu Eda Vallimäe, kes sügisel projektiga Senior Gym Ideelabori STARTER programmi lõpetas ning nüüd Ajujahi esikolmekümne seas on.

Ideelabori juhataja Margit Ahoneni sõnul on mitmed Ideede Rajul tekkinud ideed jõudnud toimivate ettevõteteni. „Ideede rajul ja STARTER-programmis osalesid ka TÜ üliõpilased Karl-Sander Erss ja Joonas Põder, kelle ettevõte Konku, mis aitab maaklertasuta kokku viia üürida soovijad  ja üürilevõtjad, on saanud esimesed kliendid,” toob Ahonen näite.

Ürituse teises pooles saavad õppurid võtta osa maailmakohviku formaadis arutelust, kus osalejad jagunevad teemalaudadesse, mida juhivad Sprayprinter, ESTCube, Wisemile, SportID, Psühhobuss, Your Design Works, FeelingStream, 1oT Mobi jt ettevõtete asutajad. Aruteluteemad varieeruvad disainist kosmosetehnoloogiani ja jagamismajandusest keskkonnahoiuni, seega leiab igaüks enesele südamelähedase teema.
Margit Ahoneni sõnul on Ideede Raju üks väheseid üritusi, kus tõesti igaühel on võimalus oma loovus ja kujutlusvõime valla lasta ja huvipakkuvas teemalauas ideid genereerida.
Ideelabori üritustele on oodatud kõikide valdkondade õppurid.

Vajalik on eelnev registreerimine. Ürituse ajakava ja registreerimisvorm on leitav siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!