Sisekaitseakadeemia tähistas vabariigi aastapäeva piduliku rivistusega

23. veebr. 2017 Sisekaitseakadeemia - Kommenteeri artiklit

Sisekaitseakadeemia tähistas eile Eesti Vabariigi 99. aastapäeva piduliku ühisrivistusega, kus osales ligi 400 kadetti Tallinnast, Väike-Maarjast ning Paikuselt ning tunnustati akadeemia väljapaistvaid õppijaid.

„Palju õnne, tubli kadett! Iga kõrgkooli uhkus on tema õppijad. Meie uhkus on meie kadetid. Just nende noorte käes on Eesti riigi ja rahva turvalisus homme ja ülehomme,” selgitas sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik, miks tunnustatakse kooli silmapaistvaid õppijaid just vabariigi aastapäeva raames. Eristipendiumitega tänasid parimaid õppureid ka siseministeerium, justiitsministeerium, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ning maksu- ja tolliamet. 

Kõrgeima tunnustuse, alates 2000. aastast välja antava siseministeeriumi Kaarel Eenpalu nimelise eristipendiumi pälvis tolli ja maksunduse eriala kolmanda kursuse üliõpilane Joanna Parma. Sisekaitseakadeemia edukusstipendiumi said politsei- ja piirivalvekolledži politseiteenistuse eriala kolmanda kursuse kadett Sander Promm ning sisejulgeoleku instituudi magistrant Mari Kolga.

Justiitsministeerium tunnustas stipendiumiga korrektsiooni eriala üliõpilast Kirsti Viljamaad ja vanglaametniku eriala õpilast Liina Tähnast.

Politsei- ja piirivalveamet määras kõrgharidusõppe eristipendiumi politseiteenistuse eriala kolmanda kursuse kadettidele Helen Sepale ja Jakob Kazakovile. Kutseõppe eristipendiumid pälvisid patrullpolitseiniku eriala kadett Magnus Muidik ja piirivalvuri õppekava kadett Pavel Ivanov.

Päästeameti Hans Maide nimelise kutseõppe eristipendiumi sai Eero Pajuviidik päästja erialalt.

Maksu- ja tolliameti eristipendiumi  pälvis tolli ja maksunduse eriala üliõpilane Robi Virrit.

Akadeemia 2016. aasta meessportlaseks valiti Karl Koha finantskolledžist ning naissportlaseks Kelly Nevolihhin sisejulgeoleku instituudist.

Sisekaitseakadeemia töötajatest pälvisid siseministeeriumi tunnustuse politsei- ja piirivalvekolledži süüteomenetluse õppetooli juhataja-lektor Chris Eljas, päästekolledži tuleohutuse ja inseneriainete õppetooli lektor Kadi Luht ning päästekolledži kriisireguleerimise õppetooli lektor Stella Polikarpus. Ühtlasi anti üle uued teenistusastmed tosinale politsei- ja piirivalvekolledži töötajale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!