Sisekaitseakadeemia vilistlaskogu avalik pöördumine akadeemia tuleviku teemal

7. veebr. 2017 Sisekaitseakadeemia vilistlaskogu - Kommenteeri artiklit

Sisekaitseakadeemia vilistlaskogu pöördub avalikult vabariigi valitsuse ja riigikogu fraktsioonide poole, et paluda jätkuvat poliitilist toetust sisekaitseakadeemia uue õppekompleksi rajamiseks Tallinnasse Pirita-Kosele.

Vilistlaskogu esimehe Maarja-Liisa Maasiku sõnul on pärast veerand sajandit tegutsemist esimest korda kooli ajaloos realiseerumas plaan koos sihtotstarbelise rahastusega sisekaitseakadeemia uue õppekompleksi rajamiseks Tallinnas Pirita-Kosel.  „See on piirkond, kus meie kool on kõik need aastad edukalt tegutsenud ja ka rahvusvahelist tunnustust pälvinud ning omab vilistlastele hindamatut väärtust,” sõnas Maasik.

„Vilistlaskogu on kindlal veendumusel, et politseinike, päästjate, piirivalvurite, maksu- ja tolliametnike ning vanglaametnike hariduse kvaliteet ei tohi olla vahendiks, mille abil riigi sisepoliitikas hääli püütakse, nurjates sellega võimaluse suureks arenguhüppeks akadeemia õppekvaliteedis,” väljendas vilistlaskogu juhatuse esimees vilistlaste pöördumise tagamaid. „Sisekaitseakadeemia vilistlastena on meie kohustus enda hääl kuuldavaks teha, kui näeme selleks vajadust, ja praegu on see olukord tekkinud. Me ei saa jääda vaikivateks pealtvaatajateks.”

Sellest tulenevalt teeb sisekaitseakadeemia vilistlaskogu akadeemia vilistlaste nimel ettepaneku valitsusliidu koalitsioonilepingu VIII peatükist „Kohalikud omavalitsused ja regionaalpoliitika” jätta ellu rakendamata lubadus viia sisekaitseakadeemia õppekompleks Narva. Vilistlaskogu toetab senist plaani rajada Ida-Virumaale akadeemiale väga vajalik praktikabaas, kus kadetid saaksid heal tasemel oma praktikat läbida ning pakkuda seeläbi kohalikule kogukonnale kauaoodatud eestlust ja turvalisust. „Tegelikult oleks praktikabaasist kasu ka juba töötavatele ametnikele, kes saaksid seal näiteks oma täiendõppe kursusi läbida,” täiendas Maasik.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!