„Täna algab uus elu” Vana Baskini teatris

3. veebr. 2017 Vana Baskini teater - Kommenteeri artiklit

Rohkem kui kümne näitemängu autori ja Idaho ülikooli draamakirjanduse programmi juhi Robert Caisley komöödia „Lucky me” tõi esmakordselt lavale New Jersey Repertory Company 2014. aastal.

Vana Baskini teatris esietendub näidend pealkirja „Täna algab uus elu” all 10. märtsil.

Sara elab korteris koos oma vana isa Leoga, kes on jäänud pimedaks ega käi enam väljas. Seni on isal õnnestunud kõik Sara austajad eemale peletada. Siis aga asub naabermajja elama Tom, kes töötab lennujaama turvateenistuses. Tom hakkab Sara juurde üha sagedamini sisse astuma, algul selleks, et naist tema hädades aidata – nimelt jälitab „õnneseen” Sarat pidevalt ebaõnn – küll sajab korteri lagi vihma ajal läbi, küll surevad tema kuldkalakesed või läheb kaotsi tema hoolde antud kass. Sara isa püüab Tomi igal moel eemale peletada, teeseldes pimedat pahurat vanameest. Kuivõrd Sara varasemad suhted meestega on luhta läinud, on ta kaotanud usu tulevikku ja enesesse sulgunud.

Robert Caisley mõnusa huumoriga kirjutatud näidend rõhutab ilma liigse näpuviibutamiseta vajadust olulisi asju välja öelda ning võimaldab neljal näitlejal luua erinäolisi karaktereid. Tüki kõige põnevam tegelane on Leo, kelle vaimukad dialoogid Tomiga kruvivad üles pingeid. Kui Tom on valmis suhteid lõpetama, purskab Sara välja perekonna mineviku traagilised sündmused ja lugu saab õnneliku lõpu.

Näidendi tõlkis Reet Kandimaa, lavastaja on Ivo Eensalu ja kunstnik Jaak Vaus.

Osades Raivo Rüütel, Külli Reinumägi, Eduard Salmistu (Rakvere Teater), Aleksander Ots.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!