Tartu ja Narva noored vahetavad nädalaks kodud ning keelekeskkonna

2. veebr. 2017 Eesti õpilasesinduste liit - Kommenteeri artiklit

6.‒11 veebruarini toimub Eesti õpilasesinduste liidu korraldatav õpilasvahetusprogramm, mille eesmärk on aidata kaasa vene ja eesti keelt kõnelevate noorte omavahelisele lõimumisele. Nädala lõpetab õpilasliidu traditsiooniline talvekool, kuhu on oodatud õpilased üle Eesti.

Esmaspäeval, 6. veebruaril alustavad 10 vene ja 10 eesti keelt kõnelevat noort koolinädalat hoopis teises linnas. Esmakordselt toimuvas projektis osalevad Tartu ja Narva õpilased, kes linnad ja koolid nädalaks vahetavad ning teise keelega keskkonda astuvad.

„Aastate jooksul oleme märganud, kuivõrd vähe suhtlevad omavahel eesti- ja venekeelsed noored. Praegune väike probleem aga muutub edaspidi aina suuremaks. Et Eesti õpilaskonda lähendada, toome noored üksteisele lähemale ja räägime avameelselt kitsaskohtadest,” sõnas projektijuht Maris Neeno.

Õpilasvahetuse neljandal päeval on vahetusõpilastele korraldatud kultuuripäev vaatamisväärsustega tutvumiseks. Narvalased veedavad päeva Eesti Rahva Muuseumis ning tartlased Narva linnuses ja Bastioni käikudes.

Pärast vahetusnädalat saavad 10. ja 11. veebruaril Vinni-Pajusti gümnaasiumis toimuvas talvekoolis „We go together” kokku vahetusprojektis osalejad ja teised huvilised. Talvekoolis jagavad vahetusõpilased oma kogemusi, töö- ja arutelurühmades arutatakse eesti ning vene keelt kõnelevate koolinoorte muresid, koos ekspertidega leitakse lahendusi. Lisaks sisulisele tööle ootab noori meelelahutuslik programm.

Noortele keeleõppe ja -kümbluse huvilistele on veel 7. veebruarini avatud talvekooli registreerumine. Täpsem info siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!