TÜ, Ideelabori ja Garage48 korraldatud start-up-laagris sündis kaksteist maailma muutvat ideed

8. veebr. 2017 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli, Ideelabori ja Garage48 koostöös sündinud Student Startup Camp tõi möödunud nädalal kuueks päevaks Tartusse kokku sadakond start-up-maailma huvilist veebiarenduse-, äri- ja disainitudengit Eestist ja kaugemalt, et loetud päevadega enda ideed reaalselt toimivaks prototüübiks arendada.

Start-up bootcamp’i avapäeval esitlesid osalejad kokku 28 äriideed, millest valiti üheskoos välja 12 lootustandvamat, et järgmise viie päeva jooksul meeskonnatööna ideest toimiv prototüüp vormida. Ürituse viimasel päeval esitlesid tiimid oma prototüüpe žüriile, kuhu kuulusid Tartu ülikooli tarkvaratehnika õppetooli juhataja Marlon Dumas, sTARTUp Hubi juht Karin Sepp, Ideelabori juht Maret Ahonen, Speak Languagesi asutaja Chris Thompson ja Krists Avots Garage48-st.

Žürii tunnustas eriauhindadega parima prototüübi eest Recycle Solutionsi meeskonda, ökokangelase tiitel anti Root ForEST-ile ning parima disaini auhind meeskonnale Korter. Peaauhinna pälvis Fractory – veebipõhine platvorm, mis ühendab disainerid ja tootjad – meeskond, kes sai auhinnaks pääsmed mais Tallinnas toimuvale tehnoloogia ja start-up-konverentsile Latitude59.

Student Startup Campi toimumist toetas IT-akadeemia.                                            .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!