Vabariigi aastapäeval saab maanteemuuseumis näha Eesti esimest tudengivormelit

20. veebr. 2017 Eesti maanteemuuseum - Vabariigi aastapäeval saab maanteemuuseumis näha Eesti esimest tudengivormelit kommenteerimine on välja lülitatud

Eesti Vabariigi aastapäeval ootab Eesti maanteemuuseum külla tutvuma Eesti esimese tudengivormeliga FEST08. Vormel on muuseumi masinahallis väljas kevadeni.

Masin on valminud koostöös Tallinna tehnikakõrgkooli ja Tallinna tehnikaülikooli üliõpilastega. 2008. aastal saavutas vormel võistkonna esimesel rahvusvahelisel võistlusel Inglismaal kõrge 13. koha 72 osaleja seas ja parima uustulnuka karika.

Tehnikaerialade tudengitele suunatud tootearendusvõistluse Formula Student eesmärks on väikese, üheistmelise vormeli projekteerimine, ehitamine, tehniliste lahenduste esitlemine ning võistlemine. Võistluste teoreetilises osas hinnatakse lisaks konstruktsioonile ka projekti turundusplaani ja kuluefektiivsust. Praktilises osas mõõdetakse kiirendust ja kurvisuutlikkust ning võetakse mõõtu sprindis ja kestvussõidus.

Tallinna tudengivormeli meeskonna koosseis uueneb igal õppeaastal. Hooajal 2016/2017 valmib juba kümnes vormelauto. Võistlustulle astutakse ametlikel Formula Student või Formula SAE rahvusvahelistel võistlustel.

Maanteemuuseum on 24. veebruaril avatud kella 11–16 ning laste ja noorte kultuuriaasta tõttu  pääsevad alla 18-aastased külastajad muuseumisse tasuta.