Arvamusfestival korraldab ideekorje laste mõtete üle arutlemiseks

27. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

Melu möödunud aasta arvamusfestivalilt. Foto: Anna Markova

Arvamusfestival kuulutab esimest korda välja ideekorje 5.–7. klassi õpilastele, milles oodatakse laste aruteluettepanekuid 17. aprilliks.

„Lastearutelu on, nagu nimi ütleb, laste korraldatav ja peetav arutelu,” selgitas festivali eestvedaja Ott Karulin. „See aga ei tähenda tingimata, et ka aruteludes peaksid osalema ainult lapsed, vaid meie jaoks on oluline, et lapsed neid korraldaksid.” Karulin lisas, et kuna noorte aruteluala on suunatud põhikooli lõpuklasside ja keskkooliõpilastele, oodatakse lastearutelusid korraldama just 5.–7. klassi õpilasi, võimaluse korral veel nooremaid.

Ideekorjes on oodatud osalema kõik koolinoored üle Eesti, aruteluettepanekuid saab esitada arvamusfestivali veebilehel. Kui ideed välja valitud, siis aitavad festivali korraldajad koolidel välja selgitada, milline on parim aruteluvorm ja kes võiks seal osaleda. Arutelude tehniline ettevalmistus tehakse koostöös arvamusfestivali meeskonnaga enne kooliaasta lõppu.

Neli välja valitud lastearutelu avalikustatakse koos ülejäänud aruteluprogrammiga 1. juunil.

Arvamusfestival on kogu ühiskonda kaasav eri maailmavaadetele avatud kohtumispaik, mille eesmärk on arendada arvamuskultuuri ja kodanikuharidust. Viies arvamusfestival toimub 11. ja 12. augustil Paides. Kahel päeval peetakse üle 150 arutelu, mida korraldavad sadakond organisatsiooni. Arvamusfestivali meeskond koosneb 99% ulatuses vabatahtlikest.

Arvamusfestivalil on alati olnud ka lasteala, kus on seni tegutsenud lastehoid ja pakutud meelelahutust. Arvamusfestivali lastearutelusid aitavad korraldada ajaloomuuseum, Eesti Vabariik 100, laste ja noorte kultuuriaasta „Mina ka!”, Eesti väitlusselts ja programm „Noored kooli”.

Fotol festivalimelu möödunud aastaselt Arvamusfestivalilt (autor: Anna Markova).

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!