Baltimaade ja Suurbritannia koolijuhid arutavad, kuidas tagada kvaliteetne koolijuhtimine

1. märts 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Eesti, Läti, Leedu ja Suurbritannia koolijuhid tulevad kokku, et arutada, kuidas tagada koolides tugev juhtimiskvaliteet, mis on haridusasutuste edu võti.
2. ja 3. märtsil toimub Tallinnas koolijuhtidele suunatud rahvusvaheline konverents „Juhtides muutusi muutuvas maailmas”. Konverentsist võtavad osa sadakond koolijuhti ning hariduspoliitika kujundajat Baltimaadest, üles astuvad ka Inglismaa haridusjuhid. Teiste seas esinevad Kieran Osborne (Hayes Schooli ja Inglismaa koolijuhtide ühendus), Susan Douglas (Eden Academy tegevjuht ja Briti Nõukogu), Toomas Kruusimägi (Tallinna inglise kolledž, Eesti koolijuhtide ühendus), Zane Olina (Läti hariduskeskus) ja Jūratė Valuckienė (Šiauliai ülikool).

Konverentsi avava üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmetsa sõnul on kõrge juhtimiskvaliteet haridusasutuste edu võti. „Kooli töö- ja õppekeskkond sõltub suurel määral sellest, millisel tasemel on kooli meeskonna kaasamine ja juhtimine. See on kriitiline küsimus sõltumata kooli suurusest,” sõnas Laidmets.

Briti Nõukogu Eesti esinduse juhataja Ursula Roosmaa sõnul on koolijuhtimine aastatega muutunud. „Inglismaa näitel on see pigem meeskonnatöö kui koolidirektori ainuisikuline tegevus.”

Konverentsi põhiteema on ootused koolijuhtidele kui liidritele ja sellega seotud väljakutsed. Arutletakse koolijuhi nüüdisaegse rolli üle, kuidas mõjusalt muudatusi juhtida, ning jagatakse oma kogemusi. Need on olulised haridusküsimused kõikides osalejariikides ja konverents pakub väärt võimalust üksteise kogemustest õppida.

Konverentsi korraldavad Briti Nõukogu, SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Lisainfo ja programm konverentsi kodulehelt. http://britishcouncil.confent.com/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!