Eesti ja Läti kosmosetehnoloogia arendajad ühendavad jõud

29. märts 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

Märtsis sai alguse ligi kolm aastat vältav kahe riigi ühisprojekt SpaceTEM, millega edendatakse Eesti ja Läti kosmosevaldkonna arengut.

Selle aasta märtsis alguse saanud üle poole miljoni euro maksva projekti SpaceTEM eesmärk on koolitada järgmise põlvkonna kosmoseteaduse ettevõtjaid. SpaceTEM annab noortele võimaluse lüüa käed külge kosmosetehnoloogiaga tegelevates ettevõtetes ning saada tugev juhikogemus.
Lisaks noorte kosmosevaldkonna oskuste arendamisele korraldatakse SpaceTEM-i raames start-up-üritusi: töötubasid, koolitusi, laagreid ja häkatone. Samuti arutatakse Eesti ja Läti kosmosepoliitika üle ning tegeletakse ühiskonna teadlikkuse tõstmisega kosmosetehnoloogia vallas. Näiteks ESTCube’i liikmed külastavad Eesti ja Läti koole ning korraldavad ajakirjanikele seminari, kuidas kajastada kosmoseteemalisi uudiseid.

Lisaks ESTCub’ile osalevad Eestist projektis ka Tartu observatoorium, Tartu ülikool ja sTARTUp HUB. Läti partnerid on Läti ülikool, Ventspilsi kõrgkool, Ventspilsi rohelise ja targa energia klaster ja Heliocentric Technologies Latvia. Projekti rahastab Euroopa regionaalarengu fondi Eesti-Läti programm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!