Eesti keele õpetajad maailma eri paikadest kohtuvad Brüsselis

11. märts 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Reedest pühapäevani toimub Brüsselis üleilmne eesti keele õpetajate kohtumine, kus ligikaudu seitsekümmend õpetajat tutvuvad eesti keele õpetamisega Brüsselis ja jagavad omavahel kogemusi.

Seitsmendat aastat järjest saavad õpetajad emakeelepäeva paiku kokku ühes Euroopa riigis, kus õpetatakse eesti keelt. Tegemist on välismaal eesti keelt õpetavate õpetajate ja koolijuhtide oma initsiatiiviga, mida Eesti riik toetab rahvuskaaslaste programmi kaudu.

Eesti keele õpetajad osalevad Brüsselis loengutes, töötubades ja aruteludes ning külastavad Euroopa Kooli Laekenis ja Belgia eesti kooli.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar annab ülevaate muu emakeelega õpilaste õppimisvõimalustest Eestis ning edu teguritest ja väljakutsetest mitmekeelse hariduse edendamisel. Keeleosakonna peaekspert Riina Koolmeister räägib eesti keele tasemeeksami sooritamise võimalusest väljaspool Eestit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!