Eesti muusikaõpetajad Viljandis

30. märts 2017 Alla Eenma Eesti muusikaõpetajate liidu esimehe asetäitja - Kommenteeri artiklit

17. ja 18. märtsil toimusid Viljandis Eesti muusikaõpetajate liidu korraldatud koolituspäevad „Praktikult praktikule”. Koolitusprojekt toimus programmis „Õpetajate ja koolijuhtide professionaalse arengu toetamine”, „Pädevad ja motiveeritud õpetajad ning haridusasutuste juhid“. Üritust rahastas Euroopa sotsiaalfond.

Kahe päeva sisse mahtus nii teoreetilist õpet kui ka palju praktilist tegevust.

Koolituspäevade mahukaim teoreetiline osa oli kasvatusteadlase, TLÜ emeriitprofessori Viive-Riina Ruusi loeng „Muutunud õpikäsitus (uue õppimiskultuuri kujundamine) kui eduka õppimise üks võtmetegureid 21. sajandil”.

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia Carl Orffi pedagoogika, rütmi- ja alushariduse õppejõud Tuuli Jukk pani osalejad musitseerima, näidates, kuidas rakendada Orffi pedagoogikat põhikooli ja gümnaasiumi muusikatundides. Kandlemängu rakendamise võimalusi muusikatunnis tutvustas Kuressaare gümnaasiumi muusikaõpetaja ja koorijuht Laine Lehto. Osalejad said kaasa asjaliku materjali, kuidas lihtsustada duuride leidmist kandlekeeltel. Paide gümnaasiumi muusikaõpetaja, koori- ja tantsujuht Malle Nööp tutvustas parimaid praktikaid ühislaulmisest Paide gümnaasiumis.

Käidi kõlas Viljandi gümnaasiumis, kus pärast koolimaja ekskursiooni rääkis muusikaõpetaja ja koorijuht PilleKährik muusikaõppe korraldusest ja lõimumisprojektidest Viljandi gümnaasiumis ning aktiivõppetehnikate kasutamisest muusikatundides.

Väga meeleolukaks kujunes tegevus pärimusmuusika aidas. Reede õhtul toimus Janne Suitsu ja Kristi Kooli seltskonna- ja pärimustantsude õpituba. Laupäeval liitus muusikutega akordionist Kulno Malva . Tutvustati rahvapille ning lauldi regilaulu. August Pulsti õpistu juhataja Kairi Leivo tutvustas pärimusmuusika keskuse tegevust ning pärimusmuusika teabekogu hoidja Inga Ronk kõneles pärimuskultuuri digitaalsetest andmekogudest ning näitas teabekogu fondis leiduvaid trükiseid. Tihedasse koolituskavva mahtus ka muusikaõpetajate liidu volikogu töökoosolek.

Koolituse tagasisideankeeti täitnud kiitsid esinejaid, koolitusmaterjale , päevakava, asukohta ning korraldust. Ainukese humoorika etteheitena jäi kõlama mõte, et aeg möödus liiga kiiresti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!