Eesti võitis eriolümpial 11 medalit

24. märts 2017 EO Eesti ühendus - Kommenteeri artiklit

Austrias toimunud eriolümpia maailmamängudel võitsid Eesti sportlased 11 medalit.

Täna mängis Eesti saalihoki meeskond finaalmängu Taaniga ning kaela riputati hõbemedalid (3:5). „Suurepärane mäng, turniir, mis andis hindamatu kogemuse,” kirjeldas peatreener Taiga Laur, pisarad silmis. Kokku mängiti turniiri jooksul 13 mängu, meeskond pidas hästi vastu. Treenerid ja kapten  nimetasid turniiri parimaks mängijaks väravavaht Erik Joosep Kalbergi Kiigemetsa koolist.

Täna tuli medaleid juurde ka murdmaasuusatamises. 2,5 km vabatehnikas sai Laura Viidemann hõbemedali, Kaarina Igo ja Hanti Sep pronksi. Suusatajad võitsid kokku ühe kuldmedali, 4 hõbe- ja 5 pronksmedalit. Saalihoki meeskond võitis hõbeda. Kõik võistlused on lõppenud, täna õhtul toimub Grazis lõputseremoonia.

Medalistatistika (murdmaasuusatamine ja saalihoki)

Kuld (1): Hanti Sep (Vaeküla kool) 1 km vabatehnikas

Hõbe (5): saalihoki meeskond

Eesti II teatesuusatamine 4 x 1 km (Laura Viidemann, Grete Soolo, Artur Pool ja Ain Põder)

Kaarina Igo (Vaeküla kool) 5 km vabatehnikas

Grete Soolo (Lahmuse kool) 1 km vabatehnikas

Laura Viidemann (Kosejõe kool) 2,5 km vabatehnikas

Pronks (5): Eesti I teatesuusatamine 4 x 1 km (Kaarina Igo, Karolyna Prohorenko, Hanti Sep ja Michael Tarakanov)

Artur Pool (Räpina aianduskooli Maarja Küla õpperühm) 500 m vabatehnikas

Laura Viidemann (Kosejõe kool) 1 km vabatehnikas

Kaarina Igo (Vaeküla kool) 2,5 km vabatehnikas

Hanti Sep (Vaeküla kool) 2,5 km vabatehnikas

Homme jõuab Eesti eriolümpia delegatsioon Tallinna lennujaama kl 16.45. Lennujaamas tervitab sotsiaalkaitseminister Kaia Iva Eesti sportlasi vastuvõturuumis Zeppelin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!