Emakeeleõpetajad lõimingulaboris

30. märts 2017 EES-i juhatus - Kommenteeri artiklit

24. ja 25. märtsil toimusid Haapsalus Eesti emakeeleõpetajate seltsi kevadpäevad teemal „Keele- ja kirjanduskatsed lõimingulaboris”.

Kahel päeval viidi läbi mitmeid katseid ja eksperimente: Krista Kumberg tutvustas uuemat lastekirjandust, Aidi Vallik õpetas kirjutama stsenaariumit, Karin Lükk-Raudsepp ja Anu Kell rääkisid uurimistöödest. Ivika Hein juhatas teatrilaborit, teatrile pööras tähelepanu ka Jim Ashilevi. Nagu Ashilevi on öelnud: „Sa oled katselabor, kus näitlejad pannakse bakterite ja kemikaalidena mikroskoobi alla, et uurijad saaksid inimelu kohta omi järeldusi teha.” Luuletaja Silvia Urgase teema oli „Mikroskoopilise inimesena”. Mikroskoobi all oli Marie Under, sest just käesoleval aastal möödub sada aastat Marie Underi esikkogu ilmumisest, ühtlasi sada aastat Siuru asutamisest. Fookuses olid eelkõige Underi ja Laikmaa suhted.

Kevadpäevadel esitleti ka Piibe Leigeri ja Krista Mägi „Naudi õpetamist!” neljandat osa.

Lõimingulabori kultuuriprogrammi eest hoolitsesid Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased, pakkudes põnevaid eksperimente, mis võiksid kandideerida loomeauhindadele.

Lõimingulaboris toimunud katsed võib lugeda õnnestunuks ja inspireerivaks, sest pärast kevadpäevi tabas emakeeleõpetajaid loomepalang: valminud on nii õpetajate proosapalu kui ka luuletusi.

Labori tööd toetas Euroopa sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!