Emakeelepäev vs keeleülbus

15. märts 2017 - Kommenteeri artiklit

 

Kes loeb kogu Õpetajate Lehe algusest lõpuni läbi – ja mitte ainult üks, vaid vähemalt kaks korda? Keeletoimetaja ning korrektor. Nemad hoolitsevad selle eest, toimetuse ülejäänud rahvas võiks rahulikult magada. Neil lasub viimne vastutus enne lehe trükikotta minekut.

Tallinna teadlaste maja tunnustas emakeelepäeval eesti keele hoidjaid ja edendajaid Õpetajate Lehe toimetusest. Teadlaste maja asutajaliikme Elsa Pajumaa sõnul tähistatakse emakeelepäeva sel moel juba1996. aastast, enne riiklikuks tähtpäevaks saamist. Keel on keel, ei ole suuri ega väikeseid keeli, tõdes ta. Lisades, et kui miski eesti keelt ohustab, siis keeleülbus, võttes kasutusele mõiste „keeleülbik”.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!