Esietendub Musta Kasti „Röövel Rumcajs”

2. märts 2017 Must Kast - Kommenteeri artiklit

2. märtsil esietendub Musta Kasti lastelavastus „Röövel Rumcajs” Teatri Kodus Tartus. Eesti teatrilavadele jõuavad esmakordselt tuntud tšehhi autori Václav Čtvrteki lasteraamatul „Rumcajs” põhinevad lood. Mängulist ja humoorikat lavastust etendatakse 2., 17., 27. märtsil ja 11. aprillil ning 13. mail.

„Röövel Rumcajs” on mänguline ja humoorikas noorele vaatajale mõeldud lavastus, mis pakub põnevat vaatemängu ja mõtteainest aruteludeks inimlike väärtuste üle. Rumcajs on positiivne, arusaadav ja humoorikas kangelane, kes ei kasuta oma jõudu ja tarkust kellelegi liiga tegemiseks. Ta astub välja ebaõigluse vastu, usub inimeste headusesse ja nende paremaks muutumisse. Röövel Rumcajsi puhul on oluline ka tema suhtumine loodusesse, kuna oma lugudes päästab ta nii loomi kui linde ülekohtu eest. Röövli animistlik mõtteviis, et elusloodus on hingestatud ja hoidmist väärt, on eestlaselegi omane.

Lavastuse valmimisse on kaasatud lisaks Musta Kasti näitlejatele külalised Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast. Lavastaja on Lennart Peep, dramaturgid Marite H. Butkaite ja Margit Tamm, kunstnik Elise Nigul, helilooja Kristjan Lüüs, valguskujundaja Karl Marken. Peaosas Karl Robert Saaremäe (TÜ VKA). Teistes osades Laura Niils, Liina Leinberg, Silver Kaljula ja Martin Tikk (TÜ VKA).

Sobilik alates 5. eluaastast, kestus 50 minutit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!